NA24.no

DNO i skuddet på børsen

Sist oppdatert:
DNO mener kontrakten i Irak er gyldig. Selskapet er så langt omsatt for over 350 millioner kroner på Oslo Børs.

(NA24): TV 2 Nettavisen skrev tirsdag at kilder på høyeste nivå i det irakiske oljedepartementet menr at kontrakten DNO har med de kurdiske myndighetene, ikke er gyldig så lenge avtalen ikke er godkjent av sentralmyndighetene i Bagdad.

- Det er riktig at utenlandske oljeselskaper kan ta direkte kontakt med regionale myndigheter i Irak, som de kurdiske selvstyremyndighetene. Men for at kontrakten skal være gyldig, må den først godkjennes av den irakiske nasjonalforsamlingen og regjeringen. Dette har ikke DNO gjort, sa en sentral kilde til TV 2 Nettavisen.

DNO bestrider at kontrakten er ugyldig
DNO bestrider dette og sendte en melding i morgentimene hvor selskapet mener at kontrakten er gyldig.

- Vi mener det vi alltid har ment, at kontrakten er gyldig, sier administrerende direktør Helge Eide i DNO til TV 2 Nettavisen.

Kilden i det irakiske oljedepartementet får støtte av professor i petroleumsøkonomi ved BI, Øystein Noreng, som mener det er mange uklarheter rundt DNO-prosjektet i Nord-Irak.

- Ingen regjering i Bagdad kan sitte og se på at oljepolitikken blir overlatt til provinsene. Uansett ligger det an til mye bråk, har Noreng uttalt til TV 2 Nettavisen.

Irak viktig
Irak er viktig for DNO, noe analytiker Martin Mølsæter påpekte overfor TV 2 Nettavisen tirsdag.

- Irak er veldig viktig for DNO, og utgjør 12 kroner aksjen i mine estimater, sa oljeanalytikeren.

Onsdag er det handlet DNO-aksjer for 350 millioner kroner.

Sjekk DNO-kursen her .

For øvrig opplyser DynaPel at Idar Vollvik har over åtte prosent i selskapet. DynaPel er en av børsvinnerne onsdag med en oppgang på nesten fem prosent.

Sjekk DynaPel-kursen her .

Europa trekker opp
Oslo Børs stiger med 0,35 prosent onsdag til 338,49 poeng.

Resten av Europa stiger onsdag. I London er FTSE-indeksen opp 0,36 prosent til 5.709,10 poeng, DAX-indeksen i Tyskland er opp 0,52 prosent til 5523,52 poeng og CAC-indeksen i Paris stiger 0,40 prosent til 4.881,34 poeng.

Her kan du lese flere nyheter fra NA24.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere