*Nettavisen* Økonomi.

DNO-intervju ga kurshopp

Foto: (Scanpix)

Oslo Børs sjekket om det var ulik informasjon i markedet.

10.03.09 17:08

DNO har sendt ut en presisering i forbindelse med en artikkel fra nyhetsbyrået Reuters. Oljeselskapet skriver at de ikke har noe nytt å komme med rundt når en eventuell eksport av olje fra Tawke-feltet kan starte.

NA24 iMarkedet – siste fra finansmarkedene

Reuters publiserte like etter klokken 14 et intervju med konsernsjef Helge Eide i DNO, der DNO-sjefen antydet at selskapet venter en snarlig avklaring rundt en eksporttillatelse

I forkant hadde nyhetsbyrået sendt ut flasher med hovedpunkter fra intervjuet og det fikk Oslo Børs til å innføre en pause i handelen med aksjene i DNO. Da hadde aksjekursen rukket å stige 7,31 prosent til 4,70 kroner.

I en melding opplyste Oslo Børs at de ville undersøke om det forelå ulik tilgang på forskjellig informasjon knyttet til verdivurderingen av selskapets aksjer.

HTML EMBED

I presiseringen som DNO har sendt ut ønsker de å gjøre det klart at det ikke er noe ny informasjon rundt levering av olje fra Tawke til de nordlige oljerørledningene i Nord-Irak. Fortsatt gjelder det oljeselskapet presenterte i forbindelse med fremlegging av fjerde kvartal.

I intervjuet med Reuters kom det frem at forventer å få tillatelse fra myndighetene i Bagdad til å eksportere kurdisk olje fra andre kvartal.

- Det vil være veldig vanskelig å se at dette drar ut utover andre kvartal, sier konsernsjef Helge Eide til Reuters.

Det gjenstår for de kurdiske selvstyremyndighetene og de offisielle myndighetene i Irak og bli enige om en eksportavtale av olje de neste månedene.

DNO var et av de første utenlandske oljeselskapene som inngikk en avtale med de regionale kurdiske myndighetene. Da skaffet det norske oljeselskapet seg tilgang til oljefelt i Nord-Irak. Siden da har DNO hatt en produksjonsdelingsavtale der de har boret og fått på plass produksjonssystemer for olje.

Fortsatt mangler DNO en eksporttillatelse av denne oljen, og dermed har de for tiden kun en testproduksjon der oljen som tas opp av bakken selges lokalt.

Hvis de får en eksporttilatelse klar i løpet av kort tid vurderer selskapet å gjøre oppkjøp. Oljeselskapet opplyser at det skal være aktuelt å gjøre kjøp av eiendeler i Midtøsten eller i Øst-Afrika.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag