NA24.no

DNO-jubel på børsen

Sist oppdatert:
Oslo Børs stiger for andre dag på rad.

Aksjemarkedet i Norge har fått et nytt løft tirsdag morgen. Hovedindeksen stiger 0,33 prosent til 489,13 poeng.

NA24 - din næringslivsavis

DNO skal skille ut den norske virksomheten på norsk sokkel i et eget selskap. Markedet svarer med å sende aksjekursen opp. Formålet er å bli nest størst på norsk sokkel, etter StatoilHydro. I forbindelse med ambisjonene om å bli nest størst i Norge vil oljeselskapet gjennomfører en emisjon på inntil 538 millioner kroner.

Dette er andre gang DNO skiller ut virksomheten på norsk sokkel. Sist gang det skjedde havnet eierandelene på svenske hender i Lundin Oil.

Oljeprisen faller noe tilbake etter at den styrket seg mandag kveld. Fusjonskameratene Statoil og Norsk Hydro klatrer 0,30 prosent til 167,50 kroner og 0,35 prosent til 217,75 kroner.

DeepOcean stiger 4,87 prosent til 28 kroner etter at selskapet har fått to kontrakter. De to større kontraktene gjelder henholdsvis dypvannsoperasjoner for Petrobras verdt 50 millioner dollar og en intensjonsavtale med AGIBA Petroleum Company verdt 5 millioner britiske pund.

Marine Farms stiger 4,26 prosent til 26,90, men det er kun omsatt 1.500 aksjer til en samlet verdi på 40.350 kroner.

TTS skal levere en borepakke verdt 385 millioner kroner. Det er datterselskapet Sense EDM som skal levere pakken til Jurong verftet i Singapore.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere