NA24.no

DNO kan starte produksjonen igjen

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Nå forbereder de eksport ut av Nord-Irak.

Oljeselskapet DNO opplyser at de nå har fått utvidet produksjonsdelingsavtalen med de kurdiske selvstyremyndighetene til å gjelde et område vest for Tawke-feltet. Området inkluderer Vest-Dohuk-strukturen, og avtalen innebærer at DNOs arbeidsinteresse økes med 15 prosent til 55 prosent.

NA24 - din næringslivsavis

I motytelse for denne utvidelsen av produksjonsdelingskontrakten vil DNO gi avkall på store deler av Dohuk-området bortsett fra Summail-prospektet og Summail-utvidelsen i området sør for det nåværende Dohuk-området. I tillegg vil alle petroleumskostnadene i forbindelse med Dohuk-området bli dekket av produksjonen fra Tawke. Denne regningen er estimert til 40 millioner dollar.

KRG har opplyst til DNO at testproduksjonen vil gjenopptas neste uke etter at den ble stengt tidligere i sommer. Nå er utstyret i ferd med å bli installert ved flere brønner for å overvåke trykket i den neste testperioden. De har også gitt DNO autorisasjon til å fortsette de gjenværende aktivitetene for å forberede eksport. Dette inkluderer forberedende arbeid for å fysisk knytte den nordlige strategiske rørledningen samt sammenligningsstudie av Tawkeoljen med andre råoljekvaliteter som går gjennom rørledningssystemet.

- Med disse tilleggene på plass kan DNO fokuserer fullt ut på å forberede Tawke-feltet for eksport, og fortsette avgrensningen og utarbeidelsen av Hawler-funnet frem mut utvikling. Denne kontrakten med de to beholdte prospektene gir en god balanse mellom letemuligheter, feltutvikling og produksjon av vår portefølje i den kurdiske delen av Irak, kommenterer DNO-sjef Helge Eide.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere