NA24.no

DNO klare i Irak

Traderyndlingen DNO er i oppkjøringen av det mye omtalte feltet i Nord-Irak.

Det går frem av en oppdatering fra DNO rundt klargjøringen for tidlig produksjon av olje fra Tawke-feltet i den kurdiske delen av Nord-Irak.

NA24 - din næringslivsavis

DNO forventer å sette i gang godkjennelse og ferdigtesting av første fase av anlegget for tidlig produksjon av olje på Tawke-feltet i løpet av kort tid.

Dermed forventer selskapet at første produksjon fra Tawke vil være klar under tre år etter at DNO sikret seg den omstridte produksjonslisensen i Kurdistan. Det er også under et år siden selskapet gjorde sitt første funn på feltet.

I forbindelse med forberedelsene til produksjon melder DNO at de nå gjennomfører utvidet produksjonstesting av alle produksjonsbrønnene. Olje produsert i testing vil bli lagret i tanker. Dette arbeidet er både en forberedelse til full produksjon og for å skaffe ytterligere data om reservoarene, melder DNO.

Selskapet har nå gjennomført en utvidet test av Tawke-5 som viste en topproduksjon på 9.860 fat per dag. Over flere dagers testing ble det oppnådd en stabil produksjon på 4.500 fat per dag.

Videre er selskapet i sluttfasen av boringen av brønnen Tawke-6. Brønnen var opprinnelig tenkt som en vanninjeksjonsbrønn, men selskapet vil nå først gjennomføre en produksjonstest. Viser testen produserbar olje vil brønnen bli gjort om til en produksjonsbrønn.

Ytterligere tre brønner på feltet vil nå bli renset og gjort klar for produksjon med de samme målsetninger som for Tawke-5. Det er ventet at det utvidede testarbeidet for disse brønnene vil ta flere uker.

Tawke-3 er nå i ferd med å bli boret til de dypeste oljesonene funnet i Tawke-1-brønnen med tanke på testing av disse. Dette ble ikke gjort i Tawke-1, men vil bli gjort når en mindre rigg er kommet frem til feltet.

Rørledningen fra produksjonsanlegget på Tawke til hovedeksportlinjen fra det nordlige Irak er nær sluttført, men ifølge DNo gjenstår det noen teknisk emner med operatøren av rørledningen for den endelige tilkoblingen er gjort.

- Vi er meget fornøyd med vår fremdrift i Kurdistan så langt, sier konsernsjef Helge Eide i DNO i en kommentar.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere