NA24.no

DNO mister talerør

Foto: SAFIN HAMED (AFP)
Og produksjonen faller markant.

Det norske olje-og gasselskapet, DNO International, som har hovedfokus på oljeutvinning i Kurdistan og Oman hadde et netto overskudd i første kvartal 169 millioner kroner av en omsetning på 581 millioner kroner.

Produksjonen raste fra 42.116 fat oljeekvivalenter per dag i fjor til 29.061 fat i årets tre første måneder. Fallet legges på svakere leveranser fra det enorme oljefeltet Tawke i Iraks kurdiske region. Produksjonen i Oman stod for 46 prosent av totalen.

Selskapet som ble bygget opp av Bergens-investoren Berge Gerdt Larsen har nå arabiske RAK Petroleum som største eier. De holder nesten 43 prosent av aksjene.

RAK Petroleum har sin base i De forende arabiske emirater, og eies av selskaper og privat personer med base i Emiratene og Saudi-Arabia. Rak har fokus på investeringer i oppstrøms olje- og gassvirksomhet i Midtøsten og Nord-Afrika.

Produksjonen endte samlet på 29.061 fat oljeekvivalenter. Det er fall sammenlignet med samme periode 2012.

Samtidig er det klart at selskapets kommunikasjonsdirektør Tom Bratlie starter eget selskap som skal samarbeide med First House. Tom Bratlie kom til DNO fra Norske skog hvor han jobbet fra 2004 til 2010.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere