*Nettavisen* Økonomi.

DNO og SeaDrill motstrøms

DNO og SeaDrill går motstrøms på børsen etter at nedgang i Europa trekker Oslo Børs ned.

13.01.06 11:01

(NA24): - DNO og SeaDrill er i vinden i dag. DNO på Goliat og SeaDrill etter at de har begynt å få litt aksept på budene sine, sier en megler til TV 2 Nettavisen.

Januarrallyet ikke over
Oslo Børs faller sammen med resten av Europa fredag. Men ikke alle meglerne mener at januarrallyet er over.

- Vi tror markedet skal videre opp, men i dag blir det trått. De korte pengene går fort ut når det er en snev av usikkerhet. Etter at France Telecom kom med dårlige tall torsdag, har Europa vært dårlig, fortsetter megleren.

Europa er i rødt fredag. I London er FTSE-indeksen ned 0,70 prosent til 5.695,20 poeng, DAX-indeksen i Tyskland er ned 1,0914 prosent til 5.481,18 poeng og CAC-indeksen i Paris faller 0,93 prosent til 4.844,35 poeng.

Oslo Børs faller med 0,70 prosent fredag til 339,40 poeng.

DNO opp på Goliat
Undersøkelser viser at Goliat-feltet i Barentshavet hvor DNO er aktiv, er mye større enn antatt. DNO stiger rundt to prosent på denne nyheten.

Sjekk DNO-kursen her

SeaDrill fortsetter oppgangen fra torsdag og er å langt fredag opp over tre prosent til 64 kroner. Det ble opplyst i en melding at SeaDrill var tildelt sin eierandel på 40 prosent i emisjonen i Mosvold Drilling.

- Det er flere tildigere aksjonærer i Smedvig som har solgt til SeaDrill, som nå kjøper seg opp i SeaDrill for å være med videre der, sier en megler til TV 2 Nettavisen.

Sjekk SeaDrill-kursen her

Statoil med Prosafe
Prosafe gjør det også bra på Oslo Børs etter Statoil har tildelt Prosafe en hensiktsmelding for bruk av den halvt-nedsenkbare riggen Safe Scandinavia for bolig- og servicestøtte til Snorre A og Sleipner B-operasjonene på norsk kontinentalsokkel.

Den totale kontraktsverdien, inklusive mobilisering og demobilisering, er rundt 52 millioner dollar.

- Vi er veldig fornøyd med kontrakten. Det skal mye til for at kontrakten ikke signeres, sa konsernsjef Arne Austreid i Prosafe til TV 2 Nettavisen.

Sjekk Prosafe-kursen her

Her kan du lese flere nyheter fra NA24.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.