*Nettavisen* Økonomi.

DNO produserer mer

Foto: (Scanpix)

Oljeselskapet øker produksjonen og ligger over målet.

Oljeselskapet DNO International økte totalproduksjonen fra Nord-Irak og Jemen til 17.760 fat oljeekvivalenter om dagen i februar. Det opplyser selskapet i en børsmelding tirsdag morgen.

NA24 - din næringslivsavis

Det er en oppgang på 2 prosent fra 17.355 fat om dagen i januar. Totalt var nettoproduksjonen til DNO i februar på 0,52 millioner fat. I Jemen falt riktignok produksjonen til 10.303 fat om dagen i februar fra 11.054 fat om dagen i januar. I Kurdistan økte derimot produksjonen til 7.457 fat fra 6.301 fat oljeekvivalenter måneden i forveien.

Nå venter de at produksjonen i første kvartal vil ligge over det tidligere estimerte målet på 16.000 fat om dagen.

DNO opplyser at deres andel i forbindelse med testproduksjonen så langt har ligget på 95 prosent basert på netto fra 5 prosent royalty. I forbindelse med den reviderte produksjonsdelingkontrakten vil andelen ligge på 60 prosent av produksjonen fra Tawke basert på 10 prosent royalty frem til selskapet har mottatt et kumulert omsetning på 290 millioner dollar.

Selskapet opplyser at Tawke-12-brønnen ble boret til en dybde på 2.753 meter og at brønnen ble testet til 9.000 fat oljeekvivalenter om dagen fra to tester i Cretaceous-intervallet. Flytraten antas å være begrenset av overflate testutstyr. Det ble gjort funn av oljefremkomster i Jura-intervallet, men flytraten ble ikke oppnådd gjennom testingen. Nå skal dette intervallet testes ytterligere, og et mer optimalt område skal vurderes.

Tawke-12 har blitt ferdigstilt som en Cretaceous produsent, og riggen skal innom Tawke-5 før den blir flyttet til Tawke-11 for å bore og teste Cretaceous-reservoarseksjonen.

Forlengelsesbrønnen i Summail har blitt boret til 3.539 mter og har en måldybde på 4.000 meter. Seismiske undersøkelser foregår ved Dohuk-lisensen og er 50 prosent fullført.

En åpen hulltest har blitt gjennomført ved brønnen Hawler-1 i Jura-intervallet noe som viste en potensiell produksjon på 9.000 fat og 11 millioner stander kubikkfot per dag, men denne flytraten ble oppnådd med antagelse om begrenset overflate utstyr. Noe av utstyret ble forlatt i brønnen som nå blir plugget. Ytterligere testing skal gjennomføres og når dette programmet er ferdig skal en sidebrønn bores for å anslå Cretaceous og Jura intervaller.

Annonsebilag