*Nettavisen* Økonomi.

DNO-rally på børsen

Det meste dreier seg om Pan Fish, Fjord Seafood og DNO på Oslo børs mandag morgen.

10.04.06 11:23

I løpet av helgen ble det klart at Pan Fish var klare til å by på resten av konkurrenten Fjord Seafood. Prisen som Pan Fish skal være villige til å betale er 8,38 kroner pr. aksje og selskapet kan melde at de allerede sitter med 57 prosent av alle de utestående aksjene i selskapet.

NA24 - din nye næringslivsavis

Pan Fish har i forbindelse med de indikerte oppkjøpet av Fjord gjennomført en emisjon på 2,6 milliarder kroner og topper dermed listen over de mest omsatte aksjene. Aksjen stiger 1,86 prosent på meldingen.

Fjord Seafood faller 0,26 prosent til 8,35 kroner. Dette er altså under den prisen Pan Fish er villige til å betale. Flere av aksjonærene i selskapet har allerede solgt til Pan Fish og får oppgjøret i form av nye aksjer i Pan Fish.

DNO-rakett
NA24 iMarkedet kunne i helgen melde at oljeselskapet DNO hadde gjort funn av olje i Nord-Irak. Selskapet bekrefter dette i en melding som ble sendt ut like før børsen åpnet mandag. Det er i forbindelse med en brønn i Tawke-området at DNO skal ha funnet forekomster av olje.

Totalt skal det ha vært gjort funn av olje i fem reservoar-intervaller og skal fremskynde prosessen med å gjennomføre testene av funnene.

DNO topper vinnerlisten og stiger 10,26 prosent til 54,25 kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs er opp 0,36 til 401,78 poeng ved 11-tiden.

IT-selskapet Inmeta stiger 3 prosent uten at det er noen særlig omsetning i aksjen.

Odim stiger 2,70 prosent og inntar dermed tredje plassen over dagens vinnere så langt denne dagen. Selskapet kunne tidlig mandag morgen melde at de har fått et oppdrag på å levere seismisk utstyr til Rieber Shipping. Kontrakten skal være verdt 70 millioner kroner.

Ballasttankselskapet TECO troner øverst blant dagens tapere med en tilbakegang på 4,68 prosent. Nedgangen kan i stor grad tilskrives lav omsetning.

Seismikkselskapet Global Geo Service er ned 4,43 prosent.

Norwegian tilbake
Flyselskapet Norwegian som i forrige uke steg rundt 20 prosent faller 3,83 prosent denne dagen. Streiken blant de SAS-ansatte sammen med sterke passasjertall for mars gjorde at markedet kastet seg over flyaksjen. I løpet av helgen ble streiken blant de SAS-ansatte avsluttet.

- Ut går Norwegian, etter god avkastning. Avslutning av streiken i SAS vil ventelig ta noe momentum utav aksjen, skrive meglerhuset i sin begrunnelse.

Ellers er det laber omsetning på Oslo Børs. Påskeferien må nok ta store deler av skylden for det.

Oljeprisen stiger noe fra fredagens sluttnotering. Dette bidrar til at de norske oljetungvekterne tar igjen noe av det tapte. Norsk Hydro er opp 0,88 prosent til 920 kroner, mens Statoil stiger 1,06 prosent til 191 kroner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag