*Nettavisen* Økonomi.

DNO-rally på oppkjøpsrykter

Rykter om oppkjøp satte fart på DNO-aksjen.

11.01.07 15:45

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Larsen Oil & Gas sier at DNO-styret kan vente seg henvendelser om oppkjøp.

NA24 - din næringslivsavis

Larsen Oil & Gas, som eier fem prosent i DNO, sier at DNO-styret kan få henvendelser om en mulig overtakelse de kommende ukene eller månedene. Selskapet sier også at de ikke ønsker eventuelle fiendtlige bud velkommen. Bud som ikke reflekterer en verdi tilsvarende 14-20 kroner pr aksje kan bli vurdert som fiendtlig, ifølge en pressemelding.

Selskapets uttalelser kommer for å unngå en mulig innsideposisjon, ifølgeTDN Finans.

Med en betydelig olje- og gasslisensportefølje i Norge, Jemen og de kurdiske områdene i Nord-Irak med lavkostnadsreserver og potensial, har DNO blitt en attraktiv overtagelseskandidat, står det i meldingen.

Meldingen kom verken gjennom børsen og aksjen ble heller ikke suspendert for undersøkelser. Kursen steg med en gang 16 prosent.

- Det kan være at Larsen Oil & Gas som aksjonær har mottatt en henvendelse, sier Tor Arne Olsen pressetalsmann ved Oslo Børs til NA24 imarkedet.

- DNO har sagt at de heller ikke kjenner til ryktene, sier Tor Arne Olsen til NA24.

Det at slik kommer gjennom en pressemelding er veldig spesielt.

- Det skyldes at Berge Gerdt Larsen som investor ikke kan benytte seg av Børsen, sier kommunikasjonsdirektør ved Oslo Børs Per Eikrem.

Eikrem sier at Oslo Børs nå vil gjennomgå informasjonen og se på eventuelle handler i forkant og etterkant av meldingen.

- Det er klart vi tar å sjekker informasjon som er så kursdrivende, sier Eikrem.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.