NA24.no

DNO rett til topps

Statoils melding om dobling av Glinte-feltet sender DNO til værs.

Norsk sokkels minste felt vil ifølge Statoil kunne forlenge levetiden. Glitne-feltet kan komme til å leve til 2009 og i sommer skal den syvende brønnen bores. Statoil skriver at små felt blir stadig viktigere for den store oljegiganten.

NA24 - din næringslivsavis

Feltet ser nå til å gi mer olje enn tidligere antatt. DNO stiger 12,31 prosent til 12,45 kroner.

- Alt tyder på at vi kommer til å ta ut dobbelt så mye, nærmere 50 millioner fat. Produksjonen kan fortsette til 2009, sier Rolf Saltkjel, operasjonsjef for Glitne-feltet.

Produksjonen ved Glitne-feltet har holdt på siden 2001. Feltet i Nordsjøen startet opp med fire brønner og planen var å produsere fram til 2003. Ifølge tidligere estimater var de utvinnbare reservene anslått til 25 millioner fat olje.

Størst på norsk sokkel
- Statoil er den største operatøren av småfelt på norsk sokkel. 17 prosent av Statoils olje- og gassproduksjon kommer fra små felt. De fleste er knyttet opp mot andre plattformer. I 2015 vil kanskje produksjonen fra småfelt utgjøre så mye som 20-30 prosent, sier direktør Astrid Sørensen for området Troll/Sleipner i Statoils.

Den daglige produksjonen fra feltet er på 9.000 fat olje og produksjonen blir doblet etter at den syvende brønnen kommer i produksjon i oktober.

- Utbyggingen av mindre og krevende felt er avgjørende for at vi skal opprettholde en oljeproduksjon på én million fat per dag på norsk sokkel. Glitne er et utmerket eksempel på kostnadseffektiv småfelts-satsing, sier Troll/Sleipner-direktør Sørensen.

- Nye funn vil bli stadig mindre og mer kompliserte å bygge ut. Teknologisk utvikling og kontinuerlig forbedring gjør at vi får stadig mer olje ut av marginale funn. Vi fortsetter å satse smått, sier Sørensen.

Nye Statoil-rykter
Meglerhuset ABN AMRO støvsuger markedet for DNO aksjer. Totalt står de bak rundt 87 prosent av nettokjøpene. Rykter vil ha det til at meglerhuset har mandat fra Statoil på å kjøpe aksjer i forkant av et bud på hele eller deler av DNO.

Følg DNO-kursen her.

Ifølge en aksjermegler Reuters har snakket vil rykter ha det til at Statoil vil by på hele selskapet.

Statoil avviser å kommentere dette overfor nyhetsbyrået.

Statoil er operatør med 58,9 prosent, men DNO er til stede med 10 prosent. De øvrige rettighetshavere er Total med 21,8 prosent og DONG med 9,3 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere