NA24.no

DNO selger ut

Sist oppdatert:
NA24-TV: Nå vil DNO bli nest størst på norsk sokkel.

DNO vil skille ut den norske virksomheten i et eget selskap som skal noteres på Oslo Børs.

NA24 - din næringslivsavis

De vil bli nest størst på norsk sokkel, etter StatoilHydro. Selskapet gjennomfører en emisjon på inntil 538 millioner kroner.

- Det er ikke første gang DNO selger unna virksomhet, sier NA24s Inge Berge til TV 2 Nyhetskanalen.

Se hele intervjuet i videovinduet over.

Oljeselskapet har solgt ut sine eierandeler i Nordsjøen og satt datteren på børs tidligere. Forrige gang solgte de alt de eide i Nordsjøen til svenske Lundin Oil. Det ble en kjempesuksess på Stockholms-børsen.

Bygger opp og selger
Etter en ny oppbygging av en norsk portefølje er oljeselskapet igjen klar for å splitte opp selskapet og selge.

Denne gangen er det den norske biten som selges ved en fisjon og nedsalg i Det Norske Oljeselskap. I forkant av fisjonen og nedsalget vil DNO gjennomføre en emisjon mot eksisterende og nye investorer. Emisjonen i DNO er indikert til å få en ramme på 427 til 538 millioner kroner.

Aggressiv vekst
DNO vil imidlertid fortsatt ha full kontroll på datterselskapet og indikerer en eierandel på 80 prosent etter emisjonen og nedsalget.

Målsetting er å gjøre Det Norske Oljeselskap AS om til det største uavhengige oljeselskapet på norsk sokkel. DNO håper å ha Det Norske Oljeselskap på børs som eget selskap i løpet av 12 måneder. Strategien er aggressiv vekst både organisk og gjennom en konsolidering av norsk sokkel.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere