NA24.no

DNO skuffer Enskilda

Sist oppdatert:
SEB Enskilda opprettholder sin reduseranbefaling på DNO med kursmål 48 kroner. DNO-aksjen stuper på Oslo Børs med nesten 10 prosent. Oslo Børs trekker opp nesten prosent.

(NA24) - Vi har fremdeles en reduseranbefaling. Det har vi hatt siden romjulen. Det er en skuffelse det de opplyser om i dag, sier analytiker Arnstein Wigestrand i SEB Enskilda Securities til TV 2 Nettavisen.

-Skal i 48 kroner
Nyheten om at en testbrønn på oljefeltet Nabrajah 9 i Jemen ikke er kommersielt utnyttbar har sendt DNO kraftig ned mandag.

DNO-kursen stuper. Sjekk hvor myeher

- Brønnen var ikke i stand til å produsere kommersielt på grunn av lav permeabilitet, skriver DNO i en børsmelding mandag morgen.

Wigestrand har et kursmål på rundt 48 kroner. Faller aksjen under det, er det en overreaksjon.

Mulig overreaksjon
- Faller DNO-kursen under dette, vil jeg si at det er en overreaksjon på nedsiden. Og kommer den vesentlig lavere nå, må vi revurdere vår anbefaling, sier Wigestrand.

Analytikeren sier at det ligger mye verdier i DNO.

- Det er definitivt verdier i selskapet. Vi følte imidlertid at de siste nyhetene på Irak før jul ble overvurdert av markedet, sier Wigestrand.

Karikaturtegningen trekker ned
Men det er ikke bare den negative nyheten fra Jemen som trekker DNO-kursen ned mandag. Også de famøse karikaturtegningen skaper usikkerhet. Især rundt Irak.

- Hva vil de irakiske myndighetene gjøre? Transportdepartementet kansellerte to kontrakter med danske selskaper i helgen. I tillegg gikk visestatsministeren ut i forrige uke og sa at DNOs kontrakter i Kurdistan må godskjennes av sentralmyndighetene, sier Wigestrand.

For nesten fire uker siden skrev TV 2 Nettavisen en rekke artikler vedrørende usikkerheten rundt DNOs avtaler i Kurdistan. Det sendte DNO-aksjen ned over 15 prosent.

First fortsatt positive
Før børsåpning mandag sa analytiker Martin Mølsæter i First Securities til TV 2 Nettavisen at DNO-kursen ville falle.

Han trakker imidlertid frem at oljeselskapet Total, som leter i blokk 10, som er i samme området som DNOs Nabrajah-brønn, sier at Total måtte bore i mange brønner før selskapet lærte nok om sprekksystemet i kjellersonen.

- Problemet er at man på seismikk ikke ser dette sprekksystemet, sa Mølsæter

Han opprettholder imidlertid sin kjøpsanbefaling med kursmål 70 kroner.

Børsen kraftig opp
Statoil og Hydro bidrar til å trekke Oslo Børs opp mandag. Oljegigantene stiger henholdsvis 1,97 prosent og 1,50 prosent til 181,50 kroer og 812 kroner.

Hovedindeksen på Oslo Børs er opp 0,88 prosent til 356,88 poeng

Oljeprisen trekker også opp mandag med en oppgang på 1,18 prosent til 64,14 dollar fatet på nordsjøolje med levering i mars.

Resten av Europa er positive mandag. FTSE-indeksen i London er opp 0,26 prosent til 5.774,00 poeng, DAX-indeksen i Tyskland er opp 0,52 prosent 5.686,45 poeng, mens CAC-indeksen i Paris er opp 0,34 prosent til 4.953,61 poeng.

Her finner du flere nyheter fra NA 24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere