NA24.no

DNO-smell på børsen

Sist oppdatert:
Dagen startet med en alle tiders opptur for oljeselskapet DNO, men etter et par timer var det slutt på gleden.

Det var en melding om mulig oljefunn i Jemen som dro DNO opp på Oslo Børs tidligere på dagen. I åpningsminuttene steg aksjekursen over åtte prosent, men roet seg senere til en oppgang på mellom fem og seks prosent.

Ved 14-tiden var det imidlertid slutt på moroa. Ved børsslutt hadde DNO falt med 2,52 prosent, til 58 kroner. Omsetningen i aksjen var i løpet av dagen nær 1,7 milliarder kroner.

Storebrand, Petrolia Drilling og Fast endte også dagen i rødt.

It-selskapet Eltek faller 2,78 prosent, til 113,75 kroner. Ved 14.30-tiden kom meldingen om at styremedlem Alain F. Angelil har solgt 600.000 aksjer i Eltek, til en kurs på 115 kroner per aksje. Det var Angelils selskap Cleo Capital som stod for salget.

Orkla, Tandberg og Blom er alle ned på romjulsbørsen. Øverst på dagens taperliste ligger Komplett, med et fall på 6,47 prosent. Selskapet ble ved børslutt omsatt for 79,50 kroner. Fersking Scorpion Offshore ligger på plassen bak, etter en slankekur på fire prosent. Heller ikke Funcom, som ble notert på selveste Lucia-dagen, har en god dag på Oslo Børs.

Blant selskapene som stiger, er Statoil, Telenor og DnB NOR. Frontline, Awilco og Orkla gjør det også godt.

Hovedindeksen endte opp med 0,18 prosent, til 332,33 poeng - ny børsrekord. I Europa står børsene også i blått. Stockholm-børsen stiger mest, med 0,42 prosent. I London og Frankfurt er børsene opp 0,17 prosent, mens franske CAC stiger 0,20 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere