NA24.no

DNO svarer på spekulasjonene

Sist oppdatert:
Oljeselskapet DNO og Helge Eide har snakket med de kurdiske selvstyremyndighetene. De tar til orde mot irakiske myndigheter.

Kontraktene DNO har med de kurdiske selvstyremyndighetene har vært omstridte i media. Ved flere anledninger har det kommet uttalelser rundt gyldigheten av disse kontraktene. Enkelte mener at KRG (de kurdiske selvstyremyndighetene) ikke har hatt anledning til å inngå bindende kontrakter med utenlandske selskaper, mens kurderne fremholder sin selvstyre rett i nordområdene.

NA24 - din næringslivsavis

DNO har kommet med noen bemerkninger i forbindelse med uttalelsene til den irakiske oljeministeren Hussein al-Shahristani. Ministeren bestred i helgen gyldigheten av kontraktene mellom de kurdiske myndighetene nord i landet og utenlandske oljeselskap, skriver den statlige al-Sabaah, ifølge TDN Finans som har sitert Financial Times.

- Departementet er ikke forpliktet til oljeinvesteringskontraktene som er inngått tidligere (..) av representanter for den kurdiske regionen, som ble offentliggjort som kontrakter for investeringer og utvikling av felt, skal ministeren har sagt ifølge Financial Times skriver TDN Finans.

Kursras
Aksjekursen raste rundt 9,43 prosent til 8,26 kroner etter at kommentarene ble kjent.

DNO har hentet inn uttalelser fra den kurdiske ministeren som har ansvar for oljekontraktene med de internasjonale oljeselskapene.

DNO melder at de har vært i kontakt med den kurdiske ministeren Ashti Hawrami. Ministeren har ansvaret for Naturressurser i den kurdiske selvstyre regjeringen. Ministeren sier til DNO at ministeriet i Baghdad ikke har noen autoritet til å komme med slike uttalelser.

Rom for feil
Ministeren mener fortsatt at ministeriet ikke trenger å være engasjert i forbindelse med oljekontraktene, og dette er i tråd med den nye irakiske grunnloven.

Dr. Ashti Hawrami sier også i meldingen fra DNO at det er fullt mulig at det er noen feilsiteringer og misforståelser som kan ha kommet frem i artikkelen, derfor vil de kurdiske selvstyremyndighetene komme med en uttalelse for å klargjøre sitt syn i saken. Denne uttalelsen vil komme i løpet av noen få dager.

Oppdatering fra Jemen
Helge Eide og DNO kommer også med en oppdatering i forbindelse med oljeselskapets aktiviteter i Jemen.

Tester av brønnen Bayoot SW # 2 viser at DNO har klart å oppnå en maksimal flomming på rundt 700 fat olje pr. dag. Transporten av olje fra feltet har også startet og totalt blir det fraktet mellom 200-250 fat olje om dagen i lastebiler.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere