NA24.no

DNO trekker opp børsen

Sist oppdatert:
Både Oslo Børs og DNO-aksjen er tilbake i toppslag mandag.

(NA24): De tynnslitte nervene til DNO-aksjonærene lot seg mandag berolige av en ny analyse av situasjonen i Irak.

Midtøsten-ekspert Nassir Shirkani skriver i en kommentar i Dagens Næringsliv mandag at kurderne har rett til å inngå energiavtaler med utenlandske selskaper uavhengig av de føderale myndighetene i Bagdad.

Ifølge Shirkani dekkes DNOs oljeavtale i Nord-Irak av landets grunnlov. BI-professor Øystein Noreng mener derimot at DNO-avtalen langt fra hviler på trygg grunn.

- En hver politisk vurdering tilsier at dette er et vepsebol. Grunnloven er langt fra klar, sier han til TV 2 Nettavisen.

DNO-aksjen var mandag morgen opp 3,85 prosent til 54 kroner.

Oljeprisen stiger
En liten økning i oljeprisen fører til oppgang for andre oljeselskaper som Hydro og Statoil. Begge stiger om lag 1,5 prosent.

Tomra stiger på nyheten om at selskapet har fått en kontrakt på levering av 500 panteautomater til en dagligvarekjede i den amerikanske delstaten Michigan.

Ved 11-tiden var Oslo Børs opp om lag 0,7 prosent til.

Dagens største vinner var ved 11-tiden IT-selskapet Mamut med en oppgang på drøyt sju prosent. Altinex og Strømme følger på plassene bak med en oppgang på henholdsvis 5,77 prosent og 5,57 prosent.

På taperlisten finner man Fara (ned 5,92 prosent), Aktiv Kapital (ned 3,94 prosent) ogApptix (ned 2,98 prosent).

Blandet i Europa
På de europeiske børsene er utviklingen blandet. Den franske CAG-indeksen er ned 0,66 prosent, mens FTSE i London og DAX-indeksen i Frankfurt er omtrent uforandret.

Flere av de asiatiske markedene falt mandag som en følge av at den svekkede dollarkursen er ugunstig for eksportnæringen.

Her kan du lese flere nyheter fra Oslo Børs.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere