Oppryddingen i «DNO-saken» fortsetter.

Søndag ba de kurdiske selvstyremyndighetenes representant (KRG) om et møte med Oslo Børs for å avklare forholdene rundt «DNO-saken». I dag fikk de møte ledelsen ved Oslo Børs.

Det opplyser kommunikasjonsdirektør Per Eikrem ved Oslo Børs mandag ettermiddag.

Tordnet
Under en pressekonferanse på Hotel Continental søndag kom KRG med kraftig skyts mot Oslo Børs og hvordan børsen har håndtert saken som har pågått mot DNO.

Under en presentasjon av KRGs dokumentasjon og behandling av aksjekjøpet, gikk han langt på vei i å frikjenne DNO fra påstandene om å tilbake holde informasjon for Oslo Børs og aksjemarkedet. KRG er forbannet på Oslo Børs og sjokkert over hvilket omfang saken har fått. Under foredraget kommer det beskyldninger om at Oslo Børs kan ha vikarierende motiv til å handle slik de har gjort.

Møtte Landsnes
Ledelsen ved Oslo Børs møtte mandag ettermiddag Dr. Khaled Salih, seniorrådgiver for statsministeren og ministeren for naturressurser i de kurdiske selvstyremyndighetene i Irak. Fra Oslo Børs deltok børsdirektør Bente A. Landsnes og juridisk direktør Atle Degré.

Børsen opplyser at Dr. Khaled Salih beskrev de uheldige virkningene den såkalte «DNO-saken» har medført for KRG.

- Oslo Børs understreket i møtet at børsen ikke har noe utestående med KRG, og at KRG heller ikke på noe tidspunkt har vært gjenstand for undersøkelser fra børsens side. I saken har Oslo Børs’ undersøkelser vært knyttet til DNO og selskapets forpliktelser overfor børsen og markedet. Oslo Børs avsluttet saken med Børsklagenemndens beslutning 17. september, skriver Børsen.

- Det var KRG som i går tok initiativ til et møte, og dermed tok vi kontakt søndag kveld. I dag tidlig ble det gjort en avtale om et møte i ettermiddag, sier kommunikasjonsdirektør Per Eikrem ved Oslo Børs til NA24.

- Søndag gikk KRG hardt ut mot Oslo Børs. Fikk Oslo Børs avklart sin rolle i saken?

- Ja, det vil jeg si. Det var enkelte ting som KRG ønsket å avklare, sier Eikrem.

- Positivt
Hos DNO er de fornøyd med at KRG og Oslo Børs har satt seg ned for å snakke sammen.

- Vi synes det er positivt det er positivt at de møtes. Det er tre parter i denne saken. DNO, KRG og Oslo Børs og alle parter er tjent med å komme i en form for dialog slik at det kan finnes en løsning, sier Ketil Jørgensen til NA24.

Jørgensen er rådgiver for DNO.