Gå til sidens hovedinnhold

Avventende på børsen

Flat utvikling på Oslo Børs.

På ukens første dag ble Oslo Børs sendt opp til beste sluttnotering for året med sterk oljepris og spreke internasjonale børser i ryggen.

Tirsdag morgen er stemningen avventende. Hovedindeksen er ned 0,17 prosent til 337,37 poeng.

Samtidig fortsetter oljeprisen oppgangen. I formiddag omsettes kontraktene på nordsjøolje for 71,44 dollar fatet, opp 0,13 prosent.

StatoilHydro sendes opp 0,07 prosent til 134,40 kroner.

DNO stiger
DNO-aksjen er igjen i fokus.

Oljeselskapet har nå inngått en avtale med Kjell Inge Røkkes Aker ASA om salg av en drøy tredjedel av selskapets aksjer i oljeselskapet Det norske oljeselskap ASA. Totalt vil DNO selge 6 millioner aksjer i Det norske til Aker ifølge avtalen.

1 million Det norske-aksjer vil ifølge avtalen selges uten forbehold på kurs 49,90 kroner per aksje. Salget vil gjennomføres umiddelbart.

Videre er det avtalt at DNO vil selge ytterligere 5 millioner Det norske aksjer til Aker på samme kurs. Dette salget er imidlertid betinget av godkjennelse fra relevante konkurransemyndigheter og da med eventuelle betingelser som er akseptable for Aker ASA.

Dersom kun første del av talen gjennomføres, vil DNO bli sittende igjen med 14,2 millioner Det norske aksjer, eller 21,92 prosent av utestående aksjer.

Dersom hele salget gjennomføres blir DNO sittende igjen med en eierandel på 14,22 prosent. Aker ASA vil på sin side bli sittende med 24,9 eller 32,6 prosent avhengig av hvor mye av salget som blir gjennomført.

Les mer: Røkke kjøper av DNO

- Vi tar DNO Internationals beslutning om å redusere sin eierandel til etterretning, men vil samtidig understreke at vi ønsker at DNO International fortsatt skal være med som en toneangivende aksjonær i Det norske og representert i styret, sier Øyvind Eriksen, konsernsjef i Aker ASA.

DNO stiger 1,77 prosent til 4,59 kroner

Kommentarer til denne saken