NA24.no

DNOs nye oljebrønner

Foto: Paul Weaver (TV 2 Nettavisen)
Oljeselskapet DNO har fått nye brønner i produksjon i Jemen.

Ifølge en oppdatering fra DNO har selskapet satt flere nye brønner i produksjon i Jemen i forbindelse med selskapets store boreprogram for inneværende år.

NA24 - din næringslivsavis

Totalt har DNO et planlagt boreprogram på 22 brønner i Jemen i 2007, hvorav 13 er letebrønner og resten er avgrensnings- og produksjonsbrønner.

Nabrajah-treff
På Nabrajah-feltet i blokk 43 har DNO nå startet produksjon fra den nye brønnen Nabrajah-14. Brønnen ble påbegynt 26. april og produserer nå omkring 1400 fat olje per dag. Brønnen produserer fra Qishn-sonen. Det er planlagt en ny brønn den neste måneden boret mot samme sone.

I tillegg har partnerne i blokken planlagt boring av en letebrønn mot et prospekt utenfor Nabrajah-feltet i tredje kvartal. DNO er operatør med en eierandel på 56,67 prosent.

Letebrønnen Nabrajah-13 har også blitt testet etter å ha blitt boret mot kjellersonen og den overliggende Naifa-strukturen. Det er gjort tre produksjonstester av brønnen. Den første testen ga 400 fat per dag men kunne ikke bli opprettholdt. Den andre testen ga bare vann, mens den tredje og dypeste testen ga gass og kondensater.

Gassraten var 11,1 millioner kubikkfot per sag, som tilsvarer 1.850 fat oljeekvivalenter. I tillegg kommer en kondensat produksjon på 325 fat. Det planlagges en langre test av brønnen for å få mer informasjon om gassforekomsten.

Blandet på Sharyoof
På Sharyoof-feltet på blokk 53 har eierne lykkes med å sette i stand igjen brønnen Sharyoof-20. Brønnen har blitt rekomplimentert mot en grunnere sone og viste en oppstartsproduksjon på 2.400 fat per dag. Brønnen produserer ifølge DNO fortsatt over 2.000 fat per dag.

Den nye produksjonsbrønnen Sharyoof-26 ble derimot en skuffelse. På grunn av problemer under boringen ble brønnen forlatt. DNO har en eierandel på 24,45 prosent i blokk 53.

Det skal nå bores en ny brønn på Bayoot-feltet på blokken. Alle de tre tidligere funn ved Bayoot er nå satt i produksjon med en samlet produksjon på omkring 9000 fat per dag.

På blokk 32 har selskapet satt Godah-5 brønnen i produksjon med en oppstartsrate på 400 fat per dag. Boring av ytterligere to brønner er i gang på feltet. DNO har en eierandel på 38,95 prosent i blokken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere