NA24.no

DNOs reserver vokser

(Scanpix)
Oljeselskapet DNO ser potensial for betydelig reserveøkning i år.

DNO har fredag morgen lagt frem den årlige oversikten over selskapet olje- og gassreserver i henhold til reglementet på Oslo Børs.

NA24 - din næringslivsavis

Den viser at DNO økte sine reserver på P-50-nivå fra 127,9 millioner fat oljeekvivalenter ved inngangen til 2007 til 151,8 millioner fat ved utgangen av året.

Hovedårsaken til økning er Tawke-feltet i Nord.Irak, hvor reservene nå er justert i henhold til den nye produksjonsdelingsavtalen som er inngått for feltet med de lokale kurdiske myndighetene. Bruttoreservene for Tawke-feltet er nå beregnet til 230 millioner fat på P-50-basis.

Vi er fornøyd med å notere at 2007 var et nytt år med sterk økning i reservene til lav kostnad, som er på linje med vår overordnede strategi, sier Konsernsjef Helge Eide i DNOInternational i en kommentar.

Ifølge Eide økte selskapets reserver med 72 millioner fat i fjor med en lete- og utviklingskostnad på kun 3,5 dollar per fat. Selskapet viser også til funnene som er gjort hittil i år, og mener det er potensial for en betydelig økning i reservene i 2008.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere