NA24.no

Doblet overskudd i AF Gruppen

Økt ordrereserve og styrket drift.

AF Gruppen fikk i tredje kvartal et overskudd på 132 millioner kroner.

Det er en dobling fra fjorårets periode, da selskapet hadde et overskudd på 67 millioner kroner.

Kvartalsrapporten viser et driftsresultat på 89 millioner kroner, mot 81 millioner kroner i tredje kvartal i fjor. Samtidig endte driftsinntektene på 1.278 millioner kroner, som var en nedgang fra 1.508 millioner kroner i samme fjorårsperiode.

Konsernet opplyser at samlet ordrereserve er økt til 6.334 millioner kroner, mot 5.587 millioner kroner i samme periode året før.

- AF Gruppen fortsetter å levere gode resultater og viser med dette evne til å prestere over tid. Vi fortsetter med systematisk risikostyring og går ut av tredje kvartal med en god ordrereserve. Vi er nøkterne optimister med tanke på utviklingen i markedet. Vår kjerneverdi om lønnsom vekst står sterkt og vi har ekspansive tanker for fremtiden, sier Pål Egil Rønn, konsernsjef i AF Gruppen.

Kontantstrøm fra drift er på 235 millioner kroner, mot 239 millioner kroner i samme periode året før.

AF Gruppen er positive til markedsutviklingen, og skriver i rapporten at utbudet av store samferdselsprosjekter for Anlegg er høyt.

- Signaler fra offentlige myndigheter, blant annet gjennom Norsk transportplan tilsier økt satsing på infrastruktur. AF har tro på et vedvarende høyt aktivitetsnivå i anleggsmarkedet i 2010. Vi ser en bedring i utviklingen i realøkonomien som vil gi økt igangsetting av boligprosjekter. Dette vil kunne ha en positiv effekt for både eiendoms- og byggvirksomheten. Aktiviteten i byggvirksomheten i 2010 forventes kun å øke marginalt i forhold til 2009.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere