NA24.no

Doblet underskudd i Biotec

Biofarmasiselskapet har fortsatt langt høyere kostnader enn inntekter.

Økte kostnader og lavere inntekter sørger for at underskuddet vokser i Biotec Pharmacon.

NA24 - din næringslivsavis

Resultat før skatt endte på minus 14,6 millioner kroner fra 7,2 millioner kroner i underskudd før skatt i samme periode året før.

Driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) endte derimot med et underskudd som vokste til 15,6 millioner kroner fra 6,9 millioner kroner i minus i samme periode året før. Driftsinntektene falt til 17,2 millioner kroner fra 19,1 millioner kroner i samme periode.

- Kostnadene økte som følge av investeringer i større kliniske program i den farmasøytiske virksomheten samt betydelig økt salgs- og markedsføringsinnsats i den norske konsumenthelsevirksomheten, skriver selskapet i sin kvartalspresentasjon.

De venter for øvrig at markedsførings- og salgskostnadene vil forbli over normale nivåer ut 2008.

Selv om inntektene falt i første kvartal ser de positiv omsetningsutsikter i alle de tre virksomhetene som ikke inkluderer den farmasøytiske virksomheten.

- Den ikke-farmasøytiske virksomheten viste noe nedgang i omsetningen fra første kvartal i fjor, men det forventes vekst i omsetningen for både konsumenthelse, dyrehelse og marin biokjemi for resten av året, skriver selskapet.

Nå kan det farmasøytiske kliniske programmet bli noe forsinket. Det kan igjen skape forsinkelser i forbindelse med markedsføringstillatelser når det gjelder SBG for diabetessår samt for munnsår som følge av kreftbehandling.

- For å sikre pasientinklusjon er det gjort endringer i studiedesign som vil medfører noe senere oppstart, og forventet søknad om markedsføringstillatelse dermed kan gli inn mot midten av 2010, skriver selskapet i sin presentasjon av regnskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere