NA24.no

Dockwise prioriterer gjeld

Sist oppdatert:
Tungløftsrederiet Dockwise har fokuset klart fremover.

Spesialrederiet Dockwise som er ledende innen nisjen for flytting av rigger, moduler og annet spesialgods nådde i andre kvartal toppen for sin rentebærende gjeld.

NA24 - din næringslivsavis

Nå skal gjelden ned, noe som også er klart i fokus sett i lys av signalene fra finansdirektør Stefan Malfliet ga under en presentasjon i Oslo onsdag.

På spørsmål om rederiet vil vurdere bestilling av nye fartøyer, svarte Malfliet at første fokus er gjeldsnedbetaling. Dockwise er størst i sin nisje med en flåte på 22 fartøyer, blant annet seks konverterte tankskip som de fikk gjennom oppkjøpet av Frontlien avleggeren Sealift.

- Det er nok av ideer om fartøyer, det vil i tilfelle bli i den øverste enden av markedet, sa Malfliet.

Han opprettholdt at selskapet er komfortable med tidligere guiding for 2008. På spørsmål om når selskapet vil begynne å betale utbytter, sa finansdirektøren at det vil bli besluttet i forbindelse med fremleggelsen av helårs resultatet for 2008.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere