*Nettavisen* Økonomi.

DOF beskyttet mot spotnedturen

Supplyrederiet har en meget høy kontraktsdekning og et lite eksponert mot spotnedturen.

Det går frem av rapporten DOF ASA har lagt frem for første kvartal 2009. Spotmarkedet for plattformforsyningskipene (PSV) og ankerhåndteringsfartøyene (AHTS) i Nordsjøen har vært svakt gjennom første kvartal, men DOF er lite merket av dette.

NA24 - din næringslivsavis

Rederiet forventer heller ikke å være særlig eksponert de kommende to årene, og viser til en meget høy kontraktsdekning for flåten.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

DOF måtte imidlertid notere en nedgang i marginene i første kvartal.

Nedgang
Pengemaskinen DOF ASA hadde i første kvartal samlede driftsinntekter på 962 millioner kroner, opp fra 914 millioner i samme periode i 2008.

Driftsresultat før avskrivninger endte på 230,7 millioner kroner, ned fra 312,7 millioner i samme periode i fjor. Justert for en salgsgevinst på 36 millioner i fjor så falt EBITDA-marginen fra 30,3 prosent i de første tre månedene i fjor til 23,9 prosent i årets periode.

Driftsresultatet falt fra 201,7 millioner kroner i fjor til 67 millioner i år. Resultatet før skatt endte på 138 millioner kroner, mot 137,6 millioner i første kvartal 2008. Det er inntektsførte urealiserte valutagevinster på 208 millioner i årets første kvartal, mot 87,5 millioner i samme periode i fjor.

Utsiktene
- Spotmarkedet i Nordsjøen har hittil vært svakt og det forventes større svingninger i dette markedet i forhold til fjoråret. Konsernet har imidlertid en høy kontraktsdekning og forventes å være mindre eksponert i dette markedet, skriver DOF-styret om utsiktene.

Rederiet har ved utgangen av første kvartal en kontraktsdekning på hele 87 prosent for inneværende år og 78 prosent i 2010. Det inkluderer også det deleide datterselskapet Dofsub ASA.

- På grunn av oppstart av en rekke kontrakter vil utnyttelsesgraden av konsernets flåte og inntjeningen være høyere i de kommende kvartaler, heter det i rapporten.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.