NA24.no

Foto: Ahn Young-joon (AP)

Dollaren henter seg inn

Sist oppdatert:
Styrker seg på redusert risikoappetitt.

Dollaren styrker seg mot flere valutaer torsdag formiddag.

En dollar koster 5,64 kroner, og har styrket seg omlag 0,8 prosent i verdi det siste døgnet.

Trygg havn
Ifølge analytikere skyldes dollarstyrkelsen at investorer frykter at europeiske banker vil legger frem nye kredittap. Dette har fått investorene til å vende blikket mot dollar, som tradisjonelt oppleves som en «trygg havn». Også den japanske valutaen yen har styrket seg som følge av lavere risikoappetitt.

Banktap
Avisen Daily Telegraph skriver at britiske banker er i en verre forfatning enn resten av Europa, og dette har bidratt til å svekke pundet mot dollar for tredje dag på rad. Sjefen for kredittopplysningskjempen Experian, Don Robert, opplyser til avisen at banker i Storbritannia har større utfordringer enn i andre markeder.

- Og det mest bekymringsfulle er at jeg ikke ennå er overbevist om at vi har sett det verste ennå, uttaler Robert.

- Banker i Storbritannia og Europa sitter fremdeles på en god del svake lån, så det er en risiko for at disse vil bli lagt på bordet. Risikoaversjonen stiger og investorene kjøper yen og dollar, sier Michiyoshi Kato ved Mizuho Corporate Bank i Tokyo til nyhetsbyrået Bloomberg.

Dollarstyrkelsen har også bidratt til å sende ned råvareprisene noe. Januarkontrakten på nordsjøolje omsettes for 79,30 dollar, en svekkelse på 0,5 prosent fra onsdagens sluttkurs.

Her er noen valutabevegelser torsdag formiddag:
USD-NOK: 6,6345
EUR-NOK: 8,3809
GBP-NOK: 9,4020
SEK-NOK:81,4700
DKK-NOK: 112,6300

Følg valutakurser

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere