NA24.no

Dollaren raser i verdi

Dollaren svekket seg mot både kroner, yen og euro under gårsdagens Thanksgiving. Nedturen fortsetter i dag.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Dollaren har gradvis falt siden onsdag. Da kom tall som viser at USA har det høyeste nivået av førstegangssøkende til trygd siden slutten av oktober og at forbrukerne har svakere tillit enn det som var ventet.

NA24 - din næringslivsavis

I går var dollaren kurset til det svakeste nivået mot japanske yen på to måneder, og i dag fortsetter nedgangen. Dollaren er nå verdt 115.86 yen fra 116.27 yen, mens euroen nå er på det sterkeste nivået, mot dollar, siden april 2005. En euro er nå verdt $1.3019 dollar fra $1.1948

Også overfor kronen raser dollaren, og så langt er dollaren rast med 0,77 prosent til 6,33 kroner.

Følg kronekursen

Svekket tillit
De foreløpige tallene over forbrukernes sentiment var lavere i november enn hva markedet hadde ventet. Michigan-indeksen kom inn på 92,1.

Ifølge en sammenstilling fra Bloomberg News ventet økonomene at sentimentsundersøkelsen skulle ende på 93,5 poeng.

Forklaring på Michigan-indeksen ser du her.

Flere søker om trygd
Amerikanerne stilte seg tett i kø for å søke om arbeidsledighetstrygd. Antallet arbeidsledige som møtte opp til å søke om ledighetstrygd for første gang økte i forrige uke med 12.000 til 321.000. Dette var noe mer enn hva markedet hadde ventet.

Ifølge en sammenstilling fra Bloomberg News ventet økonomene at antallet ville holde seg på rundt 310.000 førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd.

Forklaring på jobless claims kan du ser

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere