NA24.no

Dollaren senket Asia

Sist oppdatert:
Rekordlav dollar sendte Asia rett ned.

Eksportavhengige asiatiske selskapene ble rammet av den svake dollaren. Svak dollar og særlig ny styrke i den japanske valutaen yen gjør asiatiske og japanske varer mindre attraktive. USA er fortsatt det viktigste markedet for asiatiske selskaper.

NA24 - din næringslivsavis

Nedgangen i dollaren har også fått råvaremarkedene til å stige voldsomt. Råoljekontraktene har steget til det høyeste nivået noensinne og det slår heldig ut for oljeselskapene.

- Sterke spotråvarepriser har unektelig satt moment bak noen av ressursaksjene, sier forvalter Jason Teh ved Investors Mutua til Bloomberg News.

Energisk opptur
Asia-indeksen Morgan Stanley Capital International som er oppgitt i dollar steg 0,2 prosent til 166,84 poeng. Indeksen følger 1.053 selskaper i Asia viste at tre aksjer falt for hver andre som steg. Oppturen i oljeprisen gjorde at energiaksjene var den beste sektoren.

I Japan ble dollarnedturen for sterk og sendte Nikkei 225 ned 0,94 prosent til 16.096,68 poeng. Det er fjerde dag på rad at indeksen måtte tåle en nedgang. Den brede Topix-indeksen falt 1,14 prosent. Den høye oljeprisen rammer også nettoimportører av olje som Japan.

Sør-Korea falt
Sør-Korea er også avhengig av import av olje, samt eksport i dollar. Kospi-indeksen falt 0,54 prosent til 2.043,19 poeng.

Paradoksalt nok steg den australske S&P/ASX 200-indeksen rundt 1 prosent etter at sentralbanken i Australia hevet rente til det høyeste nivået på 11 år. Renten ble jekket opp 0,25 prosentpoeng til 6,75 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere