NA24.no

Dollaren skaper trøbbel

Prestasjonene til IT-selskap blir rammet av svekket dollar.

Dollaren skaper hodebry for Nordic Semiconductor. De har 90 prosent av inntektene i dollar og når den svekkes går det utover selskapets inntekter og resultater. Selv om det meste av de direkte produksjonskostnader er i dollar har de øvrige driftskostnadene i kroner.

NA24 - din næringslivsavis

Produsenten av teknologi til maskinvare fikk et underskudd før skatt på 3,4 millioner kroner i første kvartal. Det er en nedgang fra 28,2 millioner kroner i pluss tilsvarende periode i fjor.

Resultatet fra første kvartal i fjor var hjulpet av gevinster fra salg av anleggsmidler på 33,9 millioner kroner.

Fallende marginer
Driftsresultatet falt til 2,4 millioner kroner i tap fra 28,7 millioner kroner i overskudd i samme kvartal året før. Hvis en regner driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) havnet det på 0,7 millioner kroner i årets første tre måneder, mens de i tilsvarende periode året før hadde et driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) på 31,3 millioner kroner.

Driftsinntektene økte til 63,3 millioner kroner fra 62 millioner kroner.

Nordic Semiconductor melder at salget av komponenter økte 16 prosent til 8,7 millioner kroner i forhold til første kvartal i fjor, mens veksten i antall solgte enheter innen trådløs kommunikasjon ble doblet sammenlignet med tilsvarende kvartal i 2007. Selskapet har fått redusert inntekter fra konsulentvirksomheten ble redusert med 7,1 millioner i første kvartal.

Samtidig skaper den svake dollaren et inntektsfall for 12 millioner kroner, mens driftsresultat før avskrivninger (EBITDA) lå 6 millioner lavere sammenlignet med første kvartal i fjor.

Positiv utvikling
- Det første kvartalet i 2008 har vist en positiv utvikling. Omsetningen i 2008 vil i hovedsak komme fra salg til en portefølje av kunder som har kommet til i de seneste 3 årene. Majoriteten av disse kundene fortsetter å legge nye produkter til sitt spekter. I tillegg har nye viktige design kommet i produksjon og videre lageroppbyggingen i forkant av høstsesongen forventes å starte i andre kvartal, skriver selskapet i sin presentasjon.

Nå venter de at vekst i volum i større grad vil gi økt omsetningsverdi og at strategien for å sikre gode marginer fremover vil gjøre seg gjeldende. Målet om en dekningsgrad på 50 prosent for året opprettholdes.

- Nordic Semiconductors omsetning vil fortsatt være sesongavhengig siden selskapet følger kundenes salgssykler. Det første kvartalet er normalt det med lavest salgsaktivitet for primærmarkedene. Underliggende salgsaktivitet er betryggende og underbygger styrets forventninger om en positiv utvikling gjennom 2008, skriver selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere