NA24.no

Dollaren slår til igjen

Sist oppdatert:
Styrker seg for andre måned på rad mot euro og yen. Men ikke mot kroner.

Euroen har falt tilbake etter detaljhandelssalget i Tyskland, den største økonomien i Europa, falt uventet for andre måned på rad i april.

NA24 – din næringslivsavis

Samtidig spekuleres det mer i valutamarkedet om at den amerikanske sentralbanken vil heve renten, mens den japanske og europeiske vil holde renten i bero fremover.

At oljeprisen har falt noe tilbake gjør også at dollaren styrkes, ettersom det vil kunne lette trykket på den amerikanske økonomien. For norske kroner er oljeprisoppgangen bra. Kronen ble av Goldman Sachs pekt på som verdens mest oljesensitive valuta. Fredag morgen handles en dollar til 5,1 kroner, noe som er en kronesvekkelse på 0,4 prosent fra torsdagens handel.

Bare den siste uken har kronen svekket seg nærmere 2 prosent mot dollaren, men det forhindrer ikke at dollaren den siste måneden har svekket seg 0,7 prosent mot norske kroner den siste måneden.

Mot japanske yen har dollaren steget 1,4 prosent i mai, mens euroen har falt 0,6 prosent mot dollaren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere