NA24.no

Dollaren svekker Japan

Sist oppdatert:
Utviklingen i USA skaper uro på børsene i Asia.

Sterke råvarepriser sørger for at de asiatiske markedene holder seg godt. De siste dagene har børsene hatt et lite rally etter en svært tøff start på året. Dollaren fortsetter å svekke seg mot yenen og det slår likevel ut i det japanske markedene. Ellers i Asia har de mest toneangivende børsene klart å holde seg positive.

NA24 - din næringslivsavis

- Det er fortsatt tidlig, men panikken har avtatt og markedene svarer behørig, sier meglersjef Matt McKeith i First State Investments til Marketwatch.

Likevel er det for tidlig å avblåse krisen som har rådet i finansmarkedene den siste tiden. Uroen i USA kan fortsatt slå ut på verdensøkonomien og dermed slå tilbake i markedene.

- Men på lenger sikt, vil vi fortsatt ha resesjon og økonomisk nedkjøling spørsmålene, sier McKeith videre.

Den brede Asia-indeksen til Morgan Stanley Capital International var lite forandret på 140,62 poeng onsdag morgen.

Svake makrorapporter i USA gikk likevel utover enkelte av sektorene i Asia. Bilprodusenter ble spesielt rammet etter at lastebilprodusenten Hino Motors tok engangsavskrivninger. Derned klarer de ikke innfri forventingene blant analytikerne.

Sviktende tillit blant amerikanske forbrukere sendte aksjene i Japan ned etter flere sterke dager. En rekke aksjer ble handlet uten rett til utbytte noe som bidro til å forverre inntrykket, skriver Bloomberg News.

Japans sjette største bank, Chuo Mitsui, har justert ned resultatutsiktene for inneværende år, mens en rapport fra JP Morgan Chase som advarer mot at den sterke yenen vil krympe resultatene til flere USA-avhengige japanske selskaper.

Dette ga utslag på Nikkei 225-indeksen som falt 0,3 prosent til 12.706,63 poeng. Den brede Topix-indeksen ble sendt ned 0,44 prosent til 1.237,55 poeng.

Wall Street endte noe blandet tirsdag. Makrorapporter viser at det fortsatt er bekymringer for hvordan den amerikanske økonomien kommer til å utvikle seg. Tilliten blant forbrukerne falt markant mot slutten av mars, mens boligprisene fortsatte nedturen i januar, viser en fersk undersøkelse.

Nøkkeltall i Asia kl. 08.15: NB: Merk at børsene stenger på ulike tidspunkt

Japans Topix: - 0,44 %
Japans Nikkei 225: - 0,30 %
Hongkongs Hang Seng: + 0,12%
Kinas CSI 300: + 0,22 %
Kinas Shanghai Composite: - 0,63%
Taiwans Taiex: - 0,31 %
Sør-Koreas Kospi: + 0,28%
Singapores Strait Times Index: + 0,14%

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere