Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Dollarmilliardærer kupper Liverpool

Foto: AFP
Sist oppdatert:
Den ærverdige britiske fotballklubben blir amerikansk. Sjekk prisen.

Styret i Kop Football og styret i Liverpool er nå enig om prisen på den ærverdig fotballklubben, som dermed blir amerikansk.

NA24 - din næringslivsavis

Kop Football tilbyr 5.000 britisk pund per aksje for Liverpool. Det priser fotballklubben til 174 millioner pund, eller drøyt 2,1 milliarder norske kroner. Kop Football overtar samtidig rentebærende gjeld på 44,8 millioner dollar i transaksjonen.

Dollarmilliardærer fra Dallas
Kjøperen Kop er et privat selskap som eies av herrene George Gillett jr. og Thomas O. Hicks. George Gillet jr. har bygget opp sin formue på blant annet vintersportsanlegg og kjøttforedling. Han er blant annet eier av 80 prosent av NHL-klubben Montreal Canadiens.

Partner Hicks er en Dallas-basert dollarmilliardær som har bygget opp sin formue som selskapsraider gjennom Hicks Muse Tate & Furst, og er blant annet kjent for kjøpet av den amerikanske klubben Texas Rangers i 1999.

Nytt stadion
I planen med kjøpet ligger det bygging av et nytt stadion for klubben med 60.000 sitteplasser ved Stanley Park hvor det allerede foreligger byggetillatelse. I en pressemelding avviser Kop oppslag om at det har vært vurdert deling av stadion med en annen klubb.

Kop har i forbindelse med tilbudet allerede fått aksepter fra aksjer tilsvarende 62,2 prosent av utestående aksjekapital. Selskapet indikerer at de vil beholde dagens ledelse i klubben, og tilbyr samtidig aksjonærene som godtar budet livsvarige forkjøpsretter til billetter til klubbens matcher.

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!