*Nettavisen* Økonomi.

Dollarrally etter dårlige tall

Dollaren gjør et kraftig byks etter publiseringen av dårlige makro-tall fra USA.

Dollaren stiger onsdag til over 7,20 mot norske kroner. Dette skjer etter at den tidligere på dagen ble omsatt nær 7,00 kroner.

Følg markedet tettest på NA24 iMarkedet

Grunnen til det kraftige bykset er tallene som kom fra USA i ettermiddag. Der fremkom det at detaljhandelen falt med 2,7 prosent i desember. Hvis det volatile bilsalget holdes utenom falt detaljhandelen med 3,1 prosent.

Økonomene ventet ifølge estimater innhentet av Bloomberg News at detaljhandelen ville falle med 1,2 prosent i desember, mens detaljhandelen utenom bilomsetningen var ventet å falle med 1,3 prosent.

HTML EMBED

Følg kronekursen

Tallene indikerer at amerikanerne bruker mindre og har blitt påvirket av usikkerheten i den økonomiske utviklingen. Et bratt prisfall på drivstoff gjorde at bensinstasjonenes omsetning stupte 15,9 prosent den siste måneden i 2008, og dermed fortsetter den negative tendensen fra den foregående måneden.

Også mot andre valutaer styrker dollaren seg, men ikke med så mye som mot kronen. Dollarindeksen som måler dollar mot en kurv med seks andre valutaer viser at dollaren styrker seg med 0,3 prosent. Imidlertid var økningen kraftigere enn dette i det tallene ble offentliggjort.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.