Gå til sidens hovedinnhold

Dollartrøbbel for Roxar

Roxar gikk på en dollarsmell som ødela for et ellers godt kvartal.

Det børsnoterte selskapet Roxar la fredag morgen frem et underskudd på 104,1 millioner kroner.

NA24 - din næringslivsavis

En stor del av underskuddet kommer som en følge av valutatap. Selskapet skriver i kvartalsrapporten at selskapet har bokført et tap på 146 millioner kroner på grunn av svak norsk krone mot dollar.

Godt kvartal
Driftsinntektene til Roxar endte på 414,4 millioner kroner i fjerde kvartal, og driftsresultatet ble 46,5 millioner kroner. Selv fratrukket engangseffekten av endret pensjonsprinsipp på 35,6 millioner kroner er dette langt bedre enn samme periode året før, da selskapet fikk 315 millioner i driftsinntekter og et driftsunderskudd på 33,3 millioner.

Samtidig som selskapet la frem resultatet for fjerde kvartal, meldte Roxar også at det hadde fått en subseakontrakt. Kontrakten har en verdi på 27 millioner kroner, og gjelder levering av subsea våtgassmålere og flow assurance-produkter til et prosjekt utenfor Sør-Amerika. Leveranse vil finne sted i løpet av de neste ni månedene, skriver selskapet i meldingen.

HTML EMBED
DISKUTÈR HER:Hvor skal Roxar?

Pressemeldingblunder
I den samme pressemeldingen ble det fokusert på at selskapet hadde engangsinntekter knyttet til at de ansattes pensjonsprinsipp ble endret. Det var åpenbart enkelte ting som gikk litt fort i svingene i så måte.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Selskapet fikk en positiv EBITDA effekt (non-cash) på NOK 35.6 millioner ved overgang fra ytelsesbasert til innskuddsbasert pensjonsordning. Denne overgangen har ingen kontantstrømeffekt (slette denne), skriver selskapet i pressemeldingen (journ.utheving).

- Dette er en feil som ligger utenfor selskapet, opplyser representanter for selskapet til NA24.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Reklame

Her kan du levere Eurojackpot

Kommentarer til denne saken