NA24.no

Dolphin: - Vi jobber intensivt for å finne en løsning


Seismikkskipet Polar Empress til seismikkselskapet Dolphin, som torsdag advarer om konkursrisiko hvis det ikke snart finner en restruktureringsløsning.
Seismikkskipet Polar Empress til seismikkselskapet Dolphin, som torsdag advarer om konkursrisiko hvis det ikke snart finner en restruktureringsløsning. Foto: Dolphin
Tiden løper raskt for seismikkselskapet som advarer om konkursfare hvis det ikke snart finner en restruktureringsløsning.

- Situasjonen er alvorlig. Vi hadde styremøte i går med rådgivere og hadde da ikke fått på plass restruktureringen. Vi mente det da var betimelig å gå ut med status for å unngå spekulasjoner. Situasjonen vi må ta innover oss med fallende oljepris gjør det ikke enklere å hente kapital, sier finansdirektør Erik Hokholt i Dolphin til Nettavisen Stocklink.

Torsdag morgen meldte Dolphin at det ennå ikke har funnet en løsning som kan redde selskapet.

Finansdirektøren understreker at det ikke bare er Dolphin som er i markedet for å refinansiere eller restrukturere, etter at oljeprisen har falt og oljeselskapenes har kuttet i budsjettene.

- Mange investorer ønsker å investere, men de har mange valgmuligheter og kan sette strenge betingelser, sier Hokholt.

- Det jobbes intensivt
I forrige uke meldte selskapet at det arbeider for å finne en restruktureringsløsning for gjeld og forpliktelser og innhenting av frisk kapital.

Målet er å finne en løsning før jul, ifølge finansdirektøren.

- Vi vi vil hele tiden vurdere situasjonen om hvor lenge man finner det forsvarlig å drive selskapet. Jo lenger tid dette tar, jo mer øker usikkerheten. Vi har en bra kontraktsdekning på båtene, men trenger kapital for å kunne drive selskapet. Det jobbes intensivt fra styret og ledelse for å få en løsning på plass.

- Hvis det ikke går, er da alternativet å melde oppbud?

- Det kan det være, svarer Hokholt.

For å finne en løsning som kan sikre restrukturering og frisk kapital må interessegrupper som banker, obligasjonseiere, leverandører og redere komme til enighet om betingelser.

- Alle må bidra for å sikre drift fremover. Vi vil finne en løsning som sikrer drift i 24 måneder fremover. Det kan ikke være en kortsiktig løsning, sier finansdirektøren.

Aksjeverdiene borte
Seismikksektoren har fått hard medfart i kjølvannet av oljeselskapene kostnadskutt, og Dolphin er blant selskapene som er hardest rammet.

Det synes også i prisingen av selskapet på børsen. Der prises egenkapitalen til kun 37 millioner kroner. Ved utløpet av tredje kvartal var Dolphins samlede netto rentebærende gjeld på 227 millioner dollar, mens kontantbeholdningen hadde krympet til 22 millioner dollar.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere