NA24.no


Seismikkselskapet Dolphin varsler at det vil begjære seg selv konkurs etter at det ikke lenger er grunnlag for videre drift av selskapet.
Seismikkselskapet Dolphin varsler at det vil begjære seg selv konkurs etter at det ikke lenger er grunnlag for videre drift av selskapet. Foto: Dolphin

Dolphin søker konkurs

Sist oppdatert:
Seismikkselskapet vil begjære seg selv konkurs.

Seismikkselskapet Dolphin varsler at det vil begjære seg selv konkurs etter at det ikke lenger er grunnlag for videre drift av selskapet.

De siste månedene har selskapet lett etter alternativer for å nå en avtale med eiendelshaverne som ville gjort selskapet i stand til å fortsette virksomheten, opplyser Dolphin mandag.

Les mer: - Vi jobber intensivt for å finne en løsning

- 100 personer blir rammet
Etter forhandlingene med blant annet banker, obligasjonseiere, leverandører og kunder har styret i Dolphin enstemmig konkludert med at det ikke lenger er grunnlag for videre drift.

Til TDN Finans opplyser finansdirektør Erik Hokholt at det er rundt 100 personer i den norske aktiviteten som blir rammet av konkursen.

- På grunn av fortsatt forverring i oljeservicemarkedet har Dolphin måttet ta avgjørelsen om å søke konkurs, sier styreformann Tim Wells og Dolphin-sjef Atle Jacobsen i en felles uttalelse.

-Det er en vanskelig avgjørelse, men i lys av uforutsigbarheten i oljeprisen og etterfølgende kutt i pengebruk fra våre kunder har det blitt umulig å ha den nødvendige visibiliteten for å fortsette virksomheten, fortsetter de to.

Samlet gjeld på 227 mill. dollar
GC Rieber Shipping, som har hatt tre seismikkbåter på leiekontrakt til Dolphin, melder at det vil vurdere alternativer for å finne arbeid til flåten. Selskapet har rundt 20 millioner dollar utestående hos Dolphin.

- GC Rieber Shipping vil søke å få tilbake utestående og fremtidige krav og tap fra boet, men det er usikkert til hvilken grad kravene vil resultere i betydelig dekning, skriver selskapet i en børsmelding.

På Oslo Børs er handelen suspendert i aksjen til Dolphin etter konkursvarselet.

Ved utløpet av tredje kvartal var Dolphins samlede netto rentebærende gjeld på 227 millioner dollar, mens kontantbeholdningen hadde krympet til 22 millioner dollar.

På sluttkursen fredag var egenkapitalen i selskapet priset til kun 46 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere