NA24.no

Dolphin til værs på børsen etter kostnadsgrep

Seismikkselskapet får redusert kostnader og kortsiktig kreditt.

Seismikkselskapet Dolphin melder at det tar grep for å styrke likviditeten og redusere kostnadene.

Med bankene er det inngått en avtale som gir ni måneders betalingsutsettelse på to lån, som gir 5,5 millioner dollar i bedret likviditet per kvartal de neste tre kvartalene.

De finansielle lånebetingelsene er under vurdering, inkludert mulige justeringer for tredje kvartal 2015, opplyser selskapet i en børsmelding.

Den gjenværende balansen på de to lånene per tredje kvartal er på 47 og 15 millioner dollar.

Dolphin har også inngått avtale for tidlig tilbakelevering av fartøyet Polar Duke og en reduksjon i timecharterratene. Den kombinerte effekten og tilknyttede kostnadsreduksjoner fører til at Dolphin reviderer guidingen for kontantutgifter per dag (OPEX) til 94.000-112.000 dollar for et høyende 3D-fartøy.

Til gjengjeld får skipseierne en forlengelse av den faste timecharterperioden for de involverte fartøyene. I tillegg har to skipseiere gitt Dolphin en rullerende kredittfasilitet på totalt 8,5 millioner dollar gjennom de ni månedene med betalingsutsettelse.

En kortsiktig bankfasilitet på 15 millioner dollar også gitt til Dolphin.

På Oslo Børs sendes Dolphin-aksjen opp 48 prosent etter nyheten.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere