NA24.no

Dommer trekker seg i Bush-protest

Sist oppdatert:
Dommer James Robertson har trukket seg fra en spesialdomstol i protest mot president Bushs godkjenning av hemmelig avlytting.

(NA24): George W. Bush har fått mye kritikk etter New York Times’ avsløringer om at presidenten har tillatt hemmelig avlytting av amerikanske statsborgere i jakten på terrorister.

Opposisjonen i Kongressen har krevd svar på om overvåkningsprogrammet til The National Security Agency bryter med den amerikanske befolkningens borgerrettigheter.

Tirsdag opplyste dommer James Robertson at han trekker seg fra spesialdomstolen FISC (Foreign Intelligence Surveillance Court ), som tar stilling til regjeringens forspørsler om avlytting av terrormistenkte.

Robertson ga ingen begrunnelse for oppsigelsen, men ifølge Washington Post er dommeren kritisk til om overvåkingen av amerikanske ststsborgere er lovmessig holdbar.

Ham skal også mistenke at mye av dokumentasjonen FISA tar stilling til når domstolen skal godkjenne etterforskning og avlytting, stammer fra hemmelig avlytting.

Robertson ble utpekt til US District Judge av president Bill Clinton i 1994. Senere ble han rekruttert til FISA av rettspresident William Rehnquist. Robertson har tidligere kritisert behandlingen av fangene i fengslet i Guantanamo Bay.

Her finner du flere nyheter fra NA24.

Ekstern lenker:
Her kan du lese mer om dommer James Robertson.

Her kan du lese mer om domstolen FISC.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere