*Nettavisen* Økonomi.

Domstein får svi

Sjømatkonsernet Domstein straffes hardt forsinket sildefiske.

Konsernets driftsinntekter i tredje kvartal var kr 372,5 mill. mot kr 395,5 mill. i fjor.

NA24 - din næringslivsavis

Driftsresultat var minus 8,6 millioner kroner, mot 5,1 millioner kroner i fjor. Resultat etter skatt var minus 33,5 millioner kroner mot minus 8,4 millioner i fjor.

Vanskelig markedssituasjon
Den negative resultatutviklingen i tredje kvartal skyldes i hovedsak en vanskelig markedssituasjon for pelagisk fisk og en forskyving av høstsesongene for makrell og sild. September er normalt den viktigste måneden for makrellproduksjon.

En uavklart markedssituasjon i Japan gjorde at makrellfisket ikke kom i gang før helt på slutten av måneden, opplyser selskapet.

Høy aktivitet i oktober
Makrellsesongen er i hovedsak avviklet i oktober med høy aktivitet og tilfredsstillende marginer. Trusler fra russiske myndigheter om stopp i importen av norsk sjømat fra 1. oktober førte til at store mengder sild som lå på lager i Norge, ble skipet til Russland i september til lave priser.

Etter at det ble avklart at det ikke blir innført importrestriksjoner, har markedet normalisert seg. Endret vandringsmønster for NVG-sild har gjort at høstsesongen for sild ikke er kommet i gang før i oktober. Det gjenstår store sildekvoter som forventes å gi god kapasitetsutnyttelsen resten av året, opplyser selskapet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.