NA24.no

Domstein sier opp 90 ansatte

(NTb scanåix)
Sist oppdatert:
Legger ned produksjon i Måløy.

Domstein melder at styret har vedtatt å avvikle produksjonen av hvitfiskfilet i Måløy. Avdelingen i Måløy har en omsetning på ca. kr 155 mill. og sysselsetter ca. 90 personer. Produksjonen av hvitfiskfilet har gått med underskudd i flere år, og styret ser ikke muligheter for å oppnå lønnsomhet.

20 ansettes

- Domstein sier opp rundt 90 personer, men vi planlegger å ansette 20 i Kalvåg. Vi håper dermed å få redusert de lokale virkningene, sier styreleder Knut Eikeland i Brødrene Larsen Eftf til NA24.

- Vil det bli Domstein-ansatte som dere ansetter?

- Det har vi ikke diskutert, sier Eikeland.

Domstein og Brødrene Larsen Eftf planlegger å inngå et nærmere samarbeid på markedssiden.

- Vi håper på et tettere samarbeid med Domstein også vil føre til flere arbiedsplasser i regionen, sier Eikeland.

Til Litauen eller Polen

Styret har også godkjent en avtale med A. Espersen A/S i Danmark om at Espersen overtar produksjonen av torskefilet fra Domsteins fabrikk i Måløy og flytter denne til sine fabrikker i Litauen eller Polen. Det er samtidig avtalt at Domstein skal selge og markedsføre Espersens produkter i det norske og svenske markedet. Domstein skal motta en kompensasjon for overtakelsen av torskeproduksjonen på 21,6 millioner kroner, hvorav 10,8 millioner kroner betales umiddelbart og 10,8 millioner kroner over en 3 års periode.

Styret i Domstein har også inngått en intensjonsavtale med Brødrene Larsen Eftf. i Bremanger om å overføre produksjonen av seifilet til Larsens bedrift i Kalvåg.

Andre deler av produksjonen skal flyttes til Domsteins fabrikk i Kungshamn i Sverige.

I forbindelse med avviklingen av produksjonen i Måløy vil 86 medarbeidere få oppsigelse med fratredelse tidligst 30.4.2012.

Domsteins hovedkontor ligger i Måløy som er Norges største fiskerihavn.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere