*Nettavisen* Økonomi.

Dømt til å betale 1 euro

Foto: EPA/PA

Den svimlende lave boten på én euro deles på de tre fotografene som jaget etter prinsesse Diana da hun døde i bilulykken.

22.02.06 20:53

31. august 1997 lå flere paparazzi-fotografer på hjul bak prinsesse Diana, Dodi al Fayed og Henri Paul. Diana og Dodi kom fra hotell Ritz da foto-marerittet startet. De tre fotografene fulgte etter Mercedesen deres på motorsykler.

I en tunnel krasjet bilen og verden fikk kort tid senere den sjokkerende nyhetene om Dianas død.

Anmeldte fotografene
En gransking gjennomført av de franske myndighetene i 1999 konkluderte med at det var årsaken til ulykken var at Henri Paul hadde drukket og kjørte for fort.

Klikk på bildet for å forstørre.

Men etter ulykken anmeldte Dodis far, den mektige foretningsmannen Mohamed al Fayed, de tre fotografene for å ha brutt privatlivets fred da de tok bilder utenfor hotellet og etter ulykken.

Skyldig
I november 2003 ble de tre fotografene frikjent, men dommen ble anket. Fransk høyesterett avgjorde i april at saken måtte opp på ny, og fredag var dommen klar. Onsdag denne uken ble kjennelsen offentliggjort:

Fotografene Jacques Langevin, Christian Martinez og Eric Chassery ble funnet skyldig og må betale én euro i erstatning til Dodis far – på deling.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag