Dømt til å betale 50 millioner kroner til Skatt Øst

MÅ I FENGSEL: Fire personer i en restaurantkjede i Oslo er dømt til fengsel for skattejuks.

MÅ I FENGSEL: Fire personer i en restaurantkjede i Oslo er dømt til fengsel for skattejuks. Foto: Berit Roald (NTB scanpix)

Fire personer i en restaurantkjede i Oslo er dømt til fengsel i opptil seks år og sju måneder for regnskapsjuks og for å ha skjult omsetning. I tillegg må de betale over 50 millioner kroner i erstatning til Skatt Øst.

18.04.15 07:20

Sju personer var tiltalt i saken. Tre av dem er frifunnet i Oslo tingrett. De fire andre er nå dømt, skriver Aftenposten.

En 51 år gammel mann er dømt til seks år og sju måneders fengsel. Hans søster, en 47 år gammel kvinne, er ilagt en straff på fem år og ti måneders fengsel. En 46 år gammel mann er dømt til tre år og sju måneders fengsel, og en 60 år gammel kvinne er dømt til tre år og fire måneders fengsel.

De fire må dessuten betale til sammen over 50 millioner kroner i erstatning til Skatt Øst.

Store deler av fengselsstraffene er imidlertid gjort betinget. Etterforskningen har pågått i mange år og strafferabatten er på 40 prosent. Saken er over ti år gammel.

Tingretten legger vekt på at store beløp er unndratt beskatning over flere år. Det dreier seg om manglende moms på 17 millioner kroner, og 15 millioner kroner i manglende skatt. Saken ble avdekket da et regnskap i restaurantene viste det reelle salget, mens et annet som ble levert i selvangivelsen, skal ha vist langt lavere omsetning. Metoden for å underslå nærmere 90 millioner kroner av omsetningen var å manipulere regnskapet, slår tingretten fast. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.