NA24.no

Donald får smekk av Forbrukerombudet

Disney-kjenningen Donald Duck er i hardt vær i Norge. Her er han i tospann med Minni Mus i forbindelse med showet «Disney on Ice» i Australia.
Disney-kjenningen Donald Duck er i hardt vær i Norge. Her er han i tospann med Minni Mus i forbindelse med showet «Disney on Ice» i Australia. Foto: William West (AFP/NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Markedsføring direkte rettet mot barn øker i omfang, noe som bekymrer Forbrukerombudet. Nå mener ombudet at selveste Donald har syndet.

Forbrukerombudet har reagert overfor Donald Duck-utgiver Egmont forlag. Ombudet mener at forlaget i sin markedsføring har brutt loven ved å rette seg direkte mot barn som har abonnert på bladet før og ved å tilby gave fra Lego til dem som abonnerer.

Ombudet understreker at det er ulovlig både å komme med direkte kjøpsoppfordringer til barn og til foreldre eller andre voksne for å få dem til å kjøpe de annonserte produktene til sine barn.

- Dette er et klart lovbrudd. Egmont forlag må være seg sitt ansvar bevisst og stanse denne aggressive markedsføringen rettet mot mindreårige, sier forbrukerombud Gry Nergård.

Hun mener markedsføring rettet direkte mot barn er et økende problem, også i sosiale medier.

- Barn har et særskilt vern mot påtrengende og aggressiv markedsføring. Dette er derfor et område vi vil følge nøye med på i tiden som kommer, sier Nergård. (©NTB)

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere