NA24.no


Trump gikk under pressekonferansen til kraftig angrep på mediene: – Pressen har blitt så uærlig at vi må snakke om det. Pressen er ute av kontroll. Uærligheten er ute av kontroll, sa Trump.
Trump gikk under pressekonferansen til kraftig angrep på mediene: – Pressen har blitt så uærlig at vi må snakke om det. Pressen er ute av kontroll. Uærligheten er ute av kontroll, sa Trump. (NTB scanøix)

Donald Trump: - Jeg arvet et kaos

Sist oppdatert:
Donald Trump fyrte løst på pressekonferansen: - Jeg arvet et kaos. Hjemme og utenlands, et kaos.

Donald Trump raljerte mot mediene og skrøt av det han har fått til da han under en tidvis kaotisk pressekonferanse oppsummerte sin første måned ved makten.

Pressekonferansen torsdag kveld var den første Trump holdt alene siden han tiltrådte som president for fire uker siden.

Seansen var tidvis kaotisk, samtidig som ordet "kaos" ble brukt hyppig av presidenten selv.

– Jeg arvet et kaos. Hjemme og utenlands, et kaos, sa Trump fra talerstolen i Det hvite hus.

Se utdrag fra pressekonferansen her:

Deretter framholdt presidenten at det ikke hersker kaos i hans egen administrasjon – tross i at den har vært preget av flere kriser i løpet av den første måneden, senest tidligere denne uken da Trumps nasjonale sikkerhetsrådgiver Michael Flynn måtte gå av.

– Jeg skrur på TV-en, åpner avisene og jeg ser saker om kaos, kaos. Men det er helt omvendt. Denne administrasjonen går som en finjustert maskin, sa Trump.

Flynn gikk ifølge administrasjonen av fordi han villedet visepresident Mike Pence om innholdet i en samtale med Russlands USA-ambassadør i desember. Samtalen skal ha dreid seg om de amerikanske sanksjonene mot Russland.

Se også Time med ny Trump-forside:

Angrep pressen
Trump gikk under pressekonferansen som gjentatte ganger tidligere også til kraftig angrep på mediene, blant annet på CNN og New York Times, og flere ganger ble journalister avbrutt. "Stille, stille, stille", sa Trump på et tidspunkt til de frammøtte journalistene.

– Pressen har blitt så uærlig at vi må snakke om det. Pressen er ute av kontroll. Uærligheten er ute av kontroll, sa Trump.

– Jeg er her for å snakke direkte til det amerikanske folk, fortsatte presidenten.

Russland ble igjen tema da Trump på spørsmål fra journalistene avviste at hans medarbeidere i fjor angivelig var i hyppig kontakt med russisk etterretning.

– De vet ingenting om det. De var ikke i Russland. De tok aldri en telefon til Russland. De mottok aldri en samtale. Alt er falske nyheter, sa Trump.

Det var New York Times som denne uken publiserte en sak om at flere Trump-medarbeidere i forkant av valget hadde kontakt med russisk etterretning. Avisens kilder er amerikanske tjenestemenn, og Trump varslet under pressekonferansen at han har bedt justisdepartementet etterforske lekkasjene.

Varsler ny presidentordre
Trump varslet også at han neste uke vil signere en ny presidentordre med tiltak mot innvandring for beskytte "det amerikanske folk".

– Den domstolen er i kaos, sa Trump om ankedomstolen i San Francisco som 9. februar opprettholdt tilsidesettelsen av det omstridte innreiseforbudet, som Trump kom med i januar.

– Vi vil skreddersy ordren til avgjørelsen fra domstolen, sa Trump, som sa at han på denne måten kom til å få gjennom det han ønsket – eller mer.

Det amerikanske justisdepartementet varslet torsdag kveld at de ikke kommer til å be en fullsatt ankedomstol vurdere innreiseforbudet, men at administrasjonen – slik Trump varslet – vil komme med en revidert presidentordre.

CNN: – Trumps angrep skader oss ikke
CNN, som gjentatte ganger har blitt angrepet av Donald Trump, sier presidentens kritikk ikke har svekket TV-kanalens omdømme.

CNN-sjef Jeff Zucker opplyste torsdag at selskapet har gjennomført en undersøkelse for å kartlegge om CNNsomdømme har svekket seg som følge Trumps angrep. Svaret er nei, ifølge Zucker, som foreløpig ikke har kommet med nærmere detaljer om omdømmeundersøkelsen.

CNN-sjefen opplyste imidlertid at kanalen har flere seere nå enn tidligere.

Trump har gjentatte ganger gått til angrep på mediene, senest under en pressekonferanse torsdag kveld. CNN er blant dem som i særlig grad har fått merke kritikken fra Trump, som flere ganger har omtalt kanalen som «falske nyheter».

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere