Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Donald Trump hyller norsk milliardær som ga bort 300 millioner

HYLLET NORSK KVINNE: Donald Trump hyllet norsk milliardær-enke som ga bort 300 millioner kroner.
HYLLET NORSK KVINNE: Donald Trump hyllet norsk milliardær-enke som ga bort 300 millioner kroner. Foto: Evan Agostini (Ap)
Sist oppdatert:
- Pauline er en spektakulær kvinne, sier Donald Trump

– Dette er helt fantastisk! Pauline er en spektakulær kvinne som gjør svært mye for så mange, men som ingen vet noe om fordi hun ikke vil snakke om det, sier Donald Trump til Dagens Næringsliv.

84 år gamle Pauline Braathen er enken til eiendomsinvestor Egil Braathen som gikk bort i 2009. Braathen bygde opp sin formue gjennom eiendomsutvikling i Oslo. På 80-tallet var han blant landets største eiendomsinvestorer.

Nå har hun gitt bort 300 millioner kroner til Cleveland Clincis.

Pengene skal gå til en helt ny nevro- og kreftklinikk ved sykehuset i delstaten Florida. Klinikken skal hete Egil and Pauline Braathen Center.

– Jeg har tilbragt svært mye tid på dette sykehuset. Jeg ville ikke sløse bort pengene. Jeg ville gi en gave som kunne komme alle til gode, sier Pauline Braathen til DN.

Både hun og ektemannen har fått behandling her. Ektemannen led av Alzheimer, mens hun har Parkinsons sykdom. Pauline Braathen har en bolig i Florida, men bor for det meste om bord i cruiseskipet «The World».

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!