NA24.no

Donald Trump støtter lønnstak

Sist oppdatert:
Lønnstak for topplederne på Wall Street er helt riktig, mener milliardæren.

USAs president Barack Obama lanserte onsdag planer om å regulere topplederlønningene i finansselskaper som mottar statlig støtte.

NA24 - din næringslivsavis

Nå får han støtte av en av USAs mest kjente forretningsmenn, Donald Trump.

- Et helt nytt spill
- Jeg tror han har helt rett. Milliarder av dollar blir gitt til banker og andre. Når man begynner å bruke skattebetalernes penger er det et helt nytt spill. Så jeg tror absolutt han har rett, sa Trump i et intervju med CNNs Larry King, ifølge BBC.

Barack Obama har kritisert de høye bonusene og pengebruken på Wall Street.

- Det som opprører folk – og med rette – er sjefer som blir belønnet for fiasko. Spesielt når belønningen er subsidiert av amerikanske skattebetalere, sa Obama onsdag.

Grensen vil ligge på en årlig lønn på 500.000 dollar, eller rundt 3,5 millioner kroner. I tillegg kan det gis aksjer, men da skal disse ikke kunne selges før staten har fått tilbake sin investering med renter. Det innføres også andre begrensninger, for eksempel på fallskjermer.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- Vi er i en depresjon
Trump innrømmer at han er veldig usikker på om de statlige redningsaksjonene ovenfor bankene gir den riktige effekten.

- La oss innse det, Larry, vi er i en depresjon. Hvis de (myndighetene) ikke foretok redningsaksjonene ville vi være i depresjon nr. 2 og kanskje like ille ut som i depresjon nr. 1, så de måtte foreta seg noe. Problemet er at de gir millioner og milliarder av dollar til banker, men bankene låner ikke pengene ut videre. Selv om du er kjempegod kunde av en bank, og trenger 10 cent, så får du det ikke. Bankene er ute av business og de låner ikke ut. Nå har milliarder av dollar blitt gitt. Pengene er ment til å lånes ut, mens bankene bruker de til andre formål, så det er et skikkelig rot, sier Trump.

Få de viktigste nyhetene rett på mobilen

Ville stemt for tiltakspakken
Trump sier at han allikevel ville stemt for en finansiell redningsplan.

- Jeg vil helt bestemt stemme for en stimulansepakke, men jeg vil virkelig stemme for at bankene skal begynne å låne ut penger igjen, for nå gjør de ikke det, sier han.

Han innrømmer at grådige finansfolk må ta mye av skylden for finanskrisen.

- Ja, det har vært mye grådighet og det har vært utvist mye stupiditet. I dag har ikke bankene penger, de låner ikke ut penger. Men hvis du gikk til en bank for to år siden, og du ønsket et lån på 300 millioner dollar ville de si: «Nei, vi vil ikke gjøre det, men vi vil gi deg 400 millioner». Så jeg vil anta at til en viss grad, er det en del av problemet.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere