NA24.no

Dopa pris for narkokunst

Sist oppdatert:
Skal håve inn på dopa kunstverk.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Storbritannias rikeste kunstner, Damien Hirst, har laget et verk konstruert av farmasøytiske piller. Kunstverket har fått navnet «Lullaby Spring», og er konstruert som et skap. Nå skal verket på auksjon for fire millioner pund, 48 millioner kroner, ifølge Bloomberg.

NA24 - din næringslivsavis

Det er auksjonshuset Sotheby's som neste måned skal selge det spesielle kunstverket. Håpet er at de vil kunne sette ny rekord for et kunstverk av den kjente briten. Den gamle rekorden innehar auksjonshuskonkurrenten Christie's International.

«Lullaby Spring» er et av fire pilleskap som Damien Hirst lagde i 2002. Et annet av disse skapene, «Lullaby Winter», har tidligere blitt solgt for 7,4 millioner dollar, 44,4 millioner norske kroner.

- Høyt konkurransedyktig
- Alt av ekte kvalitet er høyt konkurransedyktig, sier Oliver Barker, spesialist hos Sotheby's, ifølge Bloomberg.

Selv om Hirst ikke er mer enn 41 år går kunstverkene han lager under hammeren for de høyeste summer og på de største auksjonshusene. Men likevel blir de dyreste verkene hans solgt privat. Denne uken skal London's White Cube gallery vise frem en skalle pyntet med diamanter verdt over 600 millioner kroner. I 2005 betalte en hedgefund-forvalter nesten 100 millioner kroner for hans «syltede hai».

God for milliarder
- Rekordprisene for Damien er alle for hans skulpturelle verk, sier Barker.

Hirst har så langt samlet seg en formue på over 1,5 milliarder kroner for verkene han har laget, ifølge rikinglisten til Sunday Times.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere