NA24.no

Dow Jones i hundre

Sist oppdatert:
Verdens mest kjente indeks steg med nesten 100 poeng til nye rekorder.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Det ble et rally på dagens handel i USA. Flere regnskaper har overgått markedets forventninger og det dro opp både detaljhandelen og teknologiselskapene.

NA24 - din næringslivsavis

Rally-indeksene
Industriindeksen Dow Jones triumferte i dag og steg med 0,81 prosent til ny sluttnoteringsrekord på 12.416,76 poeng.Det ble også satt ny toppnotering i løpet av sesjonen. Den bredere S&P 500 hadde også en flott torsdag med en stigning på 0,87 prosent. Mens teknologibaserte Nasdaq ikke ville være noe dårligere med en oppgang på 0,88 prosent.

Delindeksene for olje oljeserviceaksjer steg begge betraktelig ettersom oljeprisen klinte til og steg til rundt 62,5 dollar.

Klikk her for å følge Nasdaq og børsene i utlandet

-Vi er på rally over hele linja. Det er ingenting negativt med unntak av naturgasshistorien, og vi fikk solide rapporter fra meglerne denne uken, sier markedsstrateg hos Jeffires & Co. Art Hogan til Marketwatch.

Inspirasjonstall
Importprisene i USA steg i november med 0,2 prosent. Nedgangen skyldes i stor grad prisfallet for oljen, og hvis en ser bort i fra petroleumsprodukter økte importprisene med 0,7 prosent.

Samtidig økte eksportprisene med 0,4 prosent. Det siste året har importprisene økt med 1,2 prosent, mens eksportprisene har steget med 3,9 prosent.

I forrige uke møtte det opp 304.000 nye førstegangssøkere til arbeidsledighetstrygd i USA. Det er en nedgang på 20.000 og langt under de ekspertene hadde trodd på forhånd.

Ifølge Bloomberg News ventet økonomene at antallet førstegangssøkende ville ligge på 320.000 i forrige uke.

Meglerne var også i fokus i dag etter at Bear Stearns rapporterte at nettoinntektene i fjerdekvartal steg med 38 prosent 562,8 millioner dollar.

Oljet oppgang
Da gulvhandelen stengte på NYMEX kostet et fat olje, med referanseverdi WTI og levering i januar, 62,51 dollar fatet. Dette er en oppgang på hele 1,14 dollar fra sesjonsstart.

Oljeprisen har fått et løft etter at OPEC har valgt å kutte produksjonen i februar. Det har vært mange spekulasjoner knyttet til om oljekartellet ville kutte allerede i morgen, men markedet ble ikke skuffet over at kuttet kommer senere.

Medlemslandene i oljekartellet åpner likevel for at det komme et nytt kutt allerede i februar. Da kan oljeproduksjonen reduseres med opptil en halv million fat om dagen.

Avgjørelsen ble foretatt i et lukket møte med de elleve medlemmene i organisasjonen av oljeeksporterende landene. Dette bekrefter OPEC president Edmund Daukoru.

I oktober kuttet OPEC produksjonen med 1,2 millioner fat olje om dagen

Klikk her for å følge oljeprisen

Dagens nøkkeltall
Dow Jones +0,81% til 12.416,76

Nasdaq +0,88% til 2.453,85

S&P 500 +0,87% til 1.425,49

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere