NA24.no

Dow nærmer seg rekord

Dow Jones endte onsdag på det høyeste nivået på fire måneder - bare et par prosent fra rekorden fra år 2000.

USA-børsene endte onsdag i pluss, etter en litt nølende start. Børsene er nå på sitt høyeste nivå siden før en ganske bratt nedtur begynte i mai.

Dow Jones-indeksen nærmer seg også tidenes høyeste notering i 2000. Det er under 2 prosent igjen til den høyeste sluttnoteringen noensinne.

Meglergiganten Lehman Brothers bidrog til oppgangen. Aksjen steg 3 prosent etter sterke kvartalstall, dagen etter at storebror Goldman Sachs også kom med gode tall tirsdag.

Etter syv dager med fall i oljeprisen, steg prisen for den amerikanske referanseoljen med 21 cent til 63,97 dollar pr. fat. Ukentlige oljelagertall ga blandede signaler. Lagrene av råolje var mindre enn ventet, mens lagrene av destillater, som omfatter fyringsolje og diesel, var større enn ventet.

Delindeksen for aksjer i oljeselskaper steg halvannen prosent, delindeksen for oljeservice, som nesten alltid svinger mer, steg 3 prosent.

Hewlett-Packard falt rundt 2 prosent. Selskapet rystes av en skandale i styrerommet. Styreleder Patricia Dunn trakk seg i går etter å ha hyret privatetterforskere for å hente ut telefonloggene til de andre styremedlemmene for å avsløre en lekkasje. Det ser nå ut som det blir politisak av dette.

Medieselskapet New York Times steg over 3 prosent etter å ha meldt at selskapet vil selge sine TV-stasjoner.

Det kom ingen markedsdrivende makrotall i dag.

Dagens nøkkeltall

Dow Jones +0,39% til 11.543,32

Nasdaq +0,53% til 2.227,67

S&P 500 +0,38% til 1.318,07

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere