NA24.no

(Scanpix)

Drakk 53 millioner liter brus

Sist oppdatert:
Går motsatt vei som flaskevann.

Brussalget økte med nesten ti prosent sammenlignet med sommeren i fjor, viser tall fra Bryggeri- og drikkevareforeningen.

- Det kan tyde på at folk har hatt evnen til å kose seg, selv om sommeren ikke var av de aller beste værmessig, sier Petter Nome, direktør i Bryggeri- og Drikkevareforeningen.

Brussalget nådde sitt klimaks i juni. Da drakk hver eneste nordmann godt over 11 liter, noe som tilsvarer et totalsalg på over 53 millioner liter på en måned. Siden da har salget gått tilbake til totalt 41 millioner liter i august. Likevel var augustsalget 10 prosent høyere enn 2009.

Mindre sukkerfritt
Det var økt salg av alle typer brus i sommer. Men salget av sukkerfrie varianter har stoppet litt opp, til tross for at bransjen har satset mye tid og ressurser på utvikling og markedsføring av sukkerfrie brusvarianter.

Ifølge ernæringseksperter har sukkerforbruket sunket med 25 prosent på ti år, fordi stadig flere velger sukkerfri drikke.

Vannsalget til bunns
Mens brussalget øker, går salget av flaskevann til bunns. Fra toppåret 2008, har salget av vann på flaske sunket med 22 prosent. Særlig kiosker og bensinstasjoner sliter med å selge flaskevann.

- Svikten for flaskevann begynte med finanskrisen, som førte til at mange lot være å kjøpe varer de opplevde som litt unødvendige. Derfor har nok flaskesalget av vann fra kiosker og bensinstasjoner sunket så mye. Det kan oppleves som dyrt.

Det ble solgt åtte millioner liter mindre flaskevann sommeren 2010, enn det ble gjort i 2008.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere