*Nettavisen* Økonomi.

Drapstruet direktørens familie

Ifølge britisk politi truet millionranerne med å drepe direktøren ved Securitasdepotet i Kent og hele familien hans.

23.02.06 16:16

Natt til onsdag stjal en væpnet gjeng minst 300 millioner kroner fra pengedepotet etter først å ha kidnappet direktøren, hans kone og deres åtte år gamle sønn.

- De holdt direktøren, kona og sønnen fanget i mer enn seks timer og truet med å drepe dem, før de gikk inn i depotet, sier politiinspektør Paul Gladstone i en pressemelding fra politiet i Kent.

Væpnet

Gjengen bestod av minst seks menn. Noen av dem hadde på seg masker og bar håndvåpen under ranet. De rammet Securitas-depotet kort tid etter midnatt natt til onsdag. Tidligere på dagen kidnappet de direktøren ved depotet da han var på vei hjem fra jobb. Mannen ble stanset av det han trodde var sivilpoliti, og lot seg føre inn i ranernes Volvo, der han ble påsatt håndjern, heter det i pressemeldingen fra Kent-politiet.

Direktøren forteller at han ble tatt med til en gård et sted vest i Kent der han ble holdt fanget av ranerne. Han ble truet med pistol og fortalt at han og familien ville bli drept om han ikke samarbeidet.

Kidnappet familien

Mens direktøren ble holdt til fange ble kona og den åtte år gamle sønnen deres også kidnappet etter at to menn som ga seg ut for å være politibetjenter besøkte familiens hjem. De hevdet direktøren hadde vært innblandet i en ulykke, og ba kona og barnet om å bli med dem. På denne måten ble også disse to kidnappet.

Kona og sønnen ble tatt med til gården der direktøren ble holdt fanget.

Lastebil

Til slutt ble alle tre brakt til Securitasdepotet, der ranerne tvang direktøren til å slippe en av ranerne inn på området. Raneren truet siden en ansatt med pistol, og tvang ham til å åpne en port slik at resten av ranerne kunne komme seg inn med en rekke kjøretøy, inkludert en Volvo, en hvit van og en lastebil.

Alle de 14 depotansatte på vakt, direktøren, kona og sønnen ble bundet og holdt i et rom mens andre gjengmedlemmer lastet et større pengebeløp inn i lastebilen. De forlot depotet klokken 03.15 norsk tid, og de ansatte fikk slått alarm i løpet av en time.

Ber om tips

- Gjengen må ha planlagt ranet meget grundig. De kan ha gjennomført spaning både ved depotet og på direktørens familie. Noen må ha lagt merke til folk som oppførte seg mistenkelig eller ha sett noe annet i timene, dagene og ukene før ranet skjedde, sier politiinspektør Paul Gladstone.

Kent-politiet ønsker også tips som kan lede dem til stedet der direktørkona og sønnen ble ført før ranet.

Det eksakte ransutbyttet er foreløpig ukjent, men britiske medier melder at det kan dreie seg om det største ranet i britisk historie. Opptil 40 millioner pund (483 millioner kroner) kan ha blitt stjålet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.